Home >> Образовање,Слајдер >> Представљамо учеснике Округлог стола: др Огњен Радоњић

  • Форум
  • Коментари су искључени на Представљамо учеснике Округлог стола: др Огњен Радоњић
Представљамо учеснике Округлог стола: др Огњен Радоњић

Професор др Огњен Радоњић је редовни професор економије на Филозофском факултету Универзитета у Београду. Редовни је члан Научног друштва економиста Србије, где уједно обавља и функцију Извршног секретара. Такође, професор Радоњић је Извршни секретар и Српске академије економских наука.

Професор Радоњић се сматра наследником чувеног професора Миодрага Зеца, а сви ћемо се сложити да је у др Огњену Радоњићу професор Зец добио изузетног наследника . Професор Радоњић прецизно анализира стање у српском друштву и склон је да без длаке на језику увек каже тачно оно што мисли ма како то било болно.

Када говори о друштвеним појавама у Србији, професор Радоњић наглашава да најбоља српска инвестиција никако не смеју бити људи који одлазе из земље јер они доносе Србији око 8% укупног БДП-а кроз различите трансакције. Овакве врсте транскација не могу представљати праве инвестиције, већ су оне више милосрђе ограниченог века трајања јер ће врло брзо доћи доба када наши мигранту неће више имати коме да шаљу новац.

Са професором Радоњићем на Округлом столу планирамо да разговарамо од одласку младих из Србије, улагањима у образовање и очекиваним променама у Закону о високом образовању. Осим о овим, разговараћемо и о бројним актуелним темама у просвети.

 Више информација о Округлом столу можете прочитати овде.

Top