Home >> Образовање,Саопштења,Синдикат,Слајдер >> Наставник није мета
Наставник није мета

Форум београдских гимназија организоваће у среду, 21. децембра 2022. године у 13 часова, протест под симболичним називом „Наставник није мета“. Протест ће бити организован испред Шесте беогрдске гимназије, а повод за протест је суспензија професора Јована Кнежевића.

Током претходних дана јавност сведочи о агонији коју пролази професор ове београдске гимназије, који је решењем директора суспендован с посла због наводног психичког насиља које је извршио над ученицима.

Чланови Форума београдских гимназија не могу да се помире са чињеницом да је родитељско писмо, које је очигледно проистекло из њиховог незадовољства оценама које су ученици добијали, довољан разлог да професор буде суспендован с посла, чиме му је директно угрожена егзистенција. Уколико дозволимо да овај принцип постане опште прихваћен сигурни смо да ће такав начин обрачуна са „непослушним професорима“, који су се усудили да уместо да поделе петице, понешто и науче ученике, постати уобичајена појава.

Форум београдских гимназија протестом жели још једном да укаже јавности да оно што су некада били мостови који су спајали наставнике и ученике са заједничким циљем да се од деце формирају одговорни и образовани људи, данас постају дубоки ровови, а уместо партнерског односа гради се однос препун неповерења и сумње у добре намере наставника.

Форум позива на протест све родитеље, наставнике, бивше ученике и све добронамерне људе којима је стало до принципа, принципа у којем су знање и васпитање приоритет, а наставник други родитељ и то баш онакав који зна да похвали, али и да искритикује и укаже на грешке, а све у циљу формирања комплетне личности.

Top