Home >> Образовање,Саопштења,Скандали,Слајдер >> Запослени у Шестој београдској гимназији нису добили други део зараде за јун

  • Форум
  • Коментари су искључени на Запослени у Шестој београдској гимназији нису добили други део зараде за јун
Запослени у Шестој београдској гимназији нису добили други део зараде за јун

Форум београдских гимназија позива нову министарку просвете, госпођу Славицу Ђукић Дејановић, да по хитном поступку разреши дужности директора Шесте београдске гимназије Радисава Милића и то због учесталих проблема у функционисању ове установе. Последњи у низу проблема који је задесио запослене у Шестој је неисплаћен други део плате за јун.

Форум београдских гимназија обавештен је од Синдиката ове гимназије да запослени у Шестој нису добили други део зараде за јун зато што школа није измирила обавезе према агенцији која је задужена да води рачуна о безбедности ученика ове школе. Да ствар буде гора, директор који је задужен да се стара о законитом управљању школе налази се на годишњем одмору, а сву одговорност за неисплаћену зараду запосленима пребацује на родитеље ученика и одељењске старешине које нису успеле да наплате од родитеља новац за обезбеђење иако је законом регулисано да ђачки динар није обавезан.

Форум београдских гимназија је више пута до сада указивао на, како сматрамо, незаконита поступања директора ове установе, а подсећамо и на суспензију професора математике Јована Кнежевића, који је убрзо након што је суспендован, преминуо, указали смо и на грешке приликом издавања сведочанстава појединим ученицима, а у јуну је након протеста испред Шесте гимназије, део колектива ступио у законити штрајк који још траје.

Имајући у виду да је Форум више пута од надлежних у Министарству просвете тражио да директор Милић буде разрешен дужности, очекујемо да једна од првих одлука будуће министарске просвете, госпође Славице Ђукић Дејановић, буде управо одлука о разрешењу директора ове београдске гимназије.

Top