Home >> Образовање,Слајдер >> Округли сто „Реформе у образовању између теорије и праксе“

  • Форум
  • Коментари су искључени на Округли сто „Реформе у образовању између теорије и праксе“
Округли сто „Реформе у образовању између теорије и праксе“

Форум београдских гимназија и ове године организује Округли сто о реформама у образовању. Ове године на Округлом столу под називом „Реформе у образовању између теорије и праксе“ разговараћемо са др Србијанком Турајлић, др Јовом Бакићем, др Дубравком Стојановић, др Огњеном Радоњићем, др Сњежаном Корен, Филозофски факултет Загреб, професорима и директорима београдских гимназија.

Делује да су нам реформе школског ситема данас потребније неко икада. Поплава одликаша уз девалвацију знања, политизација и централизација школа, млади који своју будућност не везују за Србију, техничка неопремљеност школа, све ово су сигнали да су нам промене неопходне. Ипак, у јавности се поставља питање да ли су и колико одговорни у Министарству просвете спремни да адекватно одговаре на постављене изазове. Промене које су у претходном периоду спровођене обично су долазиле преко ноћи, без адекватне припреме и намере да се нешто суштински промени.

Увођење изборних пакета и нови програми за старе предмете у београдским гимназијама, промена начина полагања матуре у средњим школама, неблаговремена припрема уџбеника за реформисане разреде, дуално образовање, дигитализација школа. Ово су само неке од актуелних тема о којима ћемо разговарати на Округлом столу.

Позивамо вас да о овим и многим другим темама дискутујете са нашим и вашим саговорницима у четвртак, 21. марта 2019. године са почетком у 15 часова у просторијама Удружења новинара Србије, Кнез Михаилова 6/III. 

Top