Home >> Образовање,Слајдер >> Представљамо учеснике Округлог стола: др Јово Бакић

  • Форум
  • Коментари су искључени на Представљамо учеснике Округлог стола: др Јово Бакић
Представљамо учеснике Округлог стола: др Јово Бакић

Јово Бакић, доцент на Филозофском факултету Универзитета у Београду, је професор чији се ангажман не исцрпљује у студентском амфитеатру, већ је склон да у јавним наступима о друштву у којем живимо говори без задршке, оштро, називајући ствари правим именом.

Одлуку да учествује на Округлом столу, који Форум београдских гимназија организује другу годину заредом, професор Бакић донео је лако јер како је сам нагласио, теме о којима ће се разговарати су суштинске природе.

О српском друштву, професор Бакић каже да је у сталном пропадању и то последњих тридесет година, али да је много горе од чињенице да пропадамо то што се не види дно, већ срљамо ка бездану. Политику сматра епицентром злоћудности која је захватила све сфере друштва.

Када говори о образовању, професор Бакић запажа да је образовање у социјалистичком систему било много боље него данас, наглашава да свако ко је живео у социјализму нема шта замерити образовном и здравственом систему, да су права радника била много већа, а друштво праведније. Осим тога, како каже, у време социјализма у школама није постојала веронаука, што истиче као предност и образлаже ставом да догамтска мисао тежи заглупљивању, што се данас све јаче осећа.

Са професором Бакићем, на Округлом столу „Реформе у образовању између теорије и праксе“, разговараћемо о све већем утицају политике на рад школских установа, односу медија према образовању, одласку младих из Србије, промени уписне политике на факултетима и другим актуелним темама. 

Позивамо вас да нам се придружите и узмете учешће у дискусији. Округли сто „Реоформе у образовању између теорије и праксе“ биће одржан у четвртак, 21. марта 2019. године у сали прес центра Удружења новинара Србије, Кнез Михаилова 6/III, са почетком у 15 часова. Више информација о Округлом столу можете видети овде.

Top