Home >> Образовање,Слајдер >> Представљамо учеснике Округлог стола: др Дубравка Стојановић

  • Форум
  • Коментари су искључени на Представљамо учеснике Округлог стола: др Дубравка Стојановић
Представљамо учеснике Округлог стола: др Дубравка Стојановић

Једини исправан однос према прошлости и историји за било које друштво је критички однос, сматра историчарка др Дубравка Стојановић, редован професор на Филозофском Универзитету у Београду. Проф. др Дубравка Стојановић прихватила је позив Форума београдских гимназија да учествује на Округлом столу „Реформе у образовању између теорије и праксе“, који ће бити одржан у четвртак, 21. марта 2019. године у сали Прес Центра УНС-а са почетком у 15 часова.

Професорка Стојановић у изјавама за медије говори оштро и без задршке, милиметарски прецизно анализира друштвене појаве и догађаје и веома успешно прави тако добра „копчања“ прошлости и садашњости и извлачи сјајне паралеле у прошлости за све што нам се дешава у садашњости.

За српско друштво сматра да је анестезирано, да више не реагује ни када је његов голи интерес у питању, а као прави пример за то наводи одсуство реакције јавности приликом усвајања Закона о високом образовању 2017. године. Како наглашава, ако не реагујете када „то“ дође до вас то значи да је друштво мртво, да се не бори ни за свој најдиректнији лични интерес. Како онда уопште да говоримо о неким вишим идејама и начелима?

Мото наше саговорнице на Округлом столу „Реформе у образовању између теорије и праксе“ је искористити сваку неповољну ситуацију и учинити је максимално подстицајном. 

Ако имате пред собом један слободан сат, мора да се седне и нешто да се уради, не сме да буде изговора типа не вреди ни почињати. Како не вреди? Па никада неће бити чиста ситуација, па да ви свевчано седнете и почнете да радите. Тај слободан тренутак у коме можете да радите толико је драгоцен да вас то научи да штедите и користите време на много продуктивнији начин од оних који мисле да имају времена.

Ни они који нису експерти за историју и љубитељи прича из прошлости не пропуштају интервјуе или обраћања у јавности др Дубравке Стојановић. Позивамо вас да не пропустите прилику да поставите питања нашој саговорници. Придружите нам се 21. марта 2019. године у сали Прес Центра УНС-а у 15 часова на другом по реду Округлом столу на тему образовања који организује Форум београдских гимназија.

 Више информација о Округлом столу можете видети овде.

 

 

Top