Home >> Друштво,Скандали >> Ана Брнабић: „3 часа у учионици а родитељи после плаћају приватно“

  • Форум
  • Коментари су искључени на Ана Брнабић: „3 часа у учионици а родитељи после плаћају приватно“
Ана Брнабић: „3 часа у учионици а родитељи после плаћају приватно“

Коментар ФБГ: Ово је други пут да премијерка Брнабићева узима себи право да вређа наставнике у просвети, оптужујући их да су нерадници. О томе смо већ писали, погледајте овде…


(Б92.нет/Танјуг):

Закон о запосленима у јавним службама је само први корак у реформи јавног сектора, а статус запослених у том сектору се неће променити од 1. јануара

„Тако се више неће причати о повећању плате од 10 одсто за све – и оне који проводе 12 сати на послу и оне који проводе три сата у учионици, а родитељи онда морају да плаћају додатне часове“

То је изјавила председница Владе Србије Ана Брнабић.

Упитана да ли ће Закон бити повучен, као што траже поједини просветни синдикати, она је рекла да нема ништа неуставно у том закону. 

„То је важан закон за реформу. Треба да се фокусирамо на каталог радних места, матрице на основу којих ће се одређивати платни разреди који ће омогућити да најбољи у просвети и здравству буду награђени“, рекла је Брнабићева новинарима у Београду.

Она је додала да ће бити настављени разговори са представницима запослених у просвети и здравству. 

„Што се тиче запослених у јавним предузећима она нису обухваћена овим законом и то је једна од основих замерки синдиката у просвети“, рекла је Брнабићева и појаснила да запослени у јавним предузећима не могу бити обухваћени тим законом зато што јавна предузећа треба да се такмиче на тржишту, те држава не може да одређује њихове платне разреде. 

Како је објаснила, вероватно да у оквиру буџета фонд за плате неће бити већи, само ће на други начин бити расподељен, односно, како је рекла, боље искоришћен. 

„Тако се више неће причати о повећању плате од 10 одсто за све – и оне који проводе 12 сати на послу и оне који проводе три сата у учионици, а родитељи онда морају да плаћају додатне часове“, приметила је Брнабићева.

(Б92.нет/Танјуг)

Top