Home >> Образовање >> Зукорлић припремио предлог програма за даљи развој науке

  • Форум
  • Коментари су искључени на Зукорлић припремио предлог програма за даљи развој науке
Зукорлић припремио предлог програма за даљи развој науке

 

Председник Одбора за образовање, науку и технолошки развој Муамер Зукорлић изјавио је данас да је припремио Предлог програма за даљи развој науке и проследио га свим релевантним институцијама и појединцима.

– Намера је да добијемо што више идеја и сугестија у наредних месец дана, како би после тога акт ушао у процедуру, био размотрен и усвојен у верзији како одлучи већина чланова – рекао је Зукорлић у парламенту.

Он је додао да ће тај материјал бити и на сајту Скупштине Србије, тако да ће сви заинтресовани моћи да се укључе у рапсраву и да дају своје идеје.

Зукорлић каже да је то припремио са стручним тимом и да се од данас доставља свим институцијама и појединцима заинтресованим за науку и образовање у држави, од председника државе, владе, парламента, до свих савета за науку и образовање.
Додао је да материјал садржи платформу даљег развоја науке и образовања.

– Не крећемо од нуле, не измишљамо топлу воду, уважили смо стратегије, али исто тако смо настојали да обухватимо и оно што је ново понуђено у екпозеу, пре свега када је реч о дуланом образовању – истакао је Зукорлић.

(“Блиц”)

Top