Home >> Синдикат >> Живадин Дисић коначно добио посао у гимназији

  • Форум
  • Коментари су искључени на Живадин Дисић коначно добио посао у гимназији
Живадин Дисић коначно добио посао у гимназији

Драма професора Живадина Дисића из Ниша, после два штрајка глађу, коначно је окончана. Дисић је данас у Гимназији „Светозар Марковић“ у Нишу потписао уговор о раду на одређено време, до расписивања конкурса.

Било је потребно двадесет дана да Школска управа Ниш спроведе упутства која је добила од помоћника министра просвете за инспекцијске послове Богољуба Лазаревића.

Да подсетимо, Дисићу је неправедно и незаконито одузета лиценца за рад. Та неправда је недавно исправљена и то решење је поништено.

Сличан је случај и са Петром Благојевићем, коме је такође поништено решење о одузимању лиценце, али Школска управа у Крагујевцу не жели да поступи по налогу министарства и отворено одбија да Благојевићу понуди неки посао на одређено време, до окончања судских спорова.


Данашњи расплет Дисићеве драме последица је и његовог јучерашњег писма које је упутио помоћнику за инспекцијске послове Богољубу Лазаревићу:

From: Zivadin Disic <diske1@live.com>
Sent: Monday, June 5, 2017 7:29 AM
To: bogoljub.lazarevic@mpn.gov.rs
Subject: Obavestenje

 

Поштовани господине Лазаревићу,

Пошто из Ниша углавном добијате нетачне информације, осећам потребу да Вас обавестим о томе шта је тренутно проблем.

Иако је колега Нешовић постављен за в.д. директора и биће одсутан неколико месеци, мени је понуђен уговор“до 60 дана“, односно до завршетка наставе, јер директору „није потребан радник за време распуста“.

Пошто ће за ово радно место бити расписан конкурс, инсистирам на уговору „до коначности решења по конкурсу“, у складу са чланом 132, став 1, тачка 2 ЗОСОВ-а. Ето, то је истина!

Срдачан поздрав,

Дисић

 

Top