Home >> Друштво,Синдикат >> Због кеца поломио кук професорки

Коментар ФБГ: Уверени смо да ће и овог пута, као и у многим случајевима до сада, Министарство просвете учинити све како би уверило јавност „да све мора бити по закону, да ће предузети одговарајуће мере, да истина никада није само на једној страни, да је право чудо да дотична професорка још није у пензији, да се не смеју прекршити права ученика, да је школа морала раније да даје димне сигнале јер је ученик имао 222 неоправдана“…

Уколико не будемо у праву, јавно ћемо се извинити Министарству:

ИЗВОР: БЕТА

Владичин Хан — Ученик првог разреда гимназије „Јован Скерлић“ у Владичином Хану осумњичен је да је ногом ударио у леђа професорку матеметике, која је при паду поломила кук.

Претпоставља се да је А.К. (15) професорки Тикици Илић (59) нанео тешке повреде због јединице из математике. „А.К. је осумњичен за наношење тешке телесне повреде, поступак је у току и против њега ће бити поднета кривична пријава, а биће укључен и Центар за социјални рад у Владичином Хану“, казао је портпарол полиције у Врању Драган Стаменковић.

Професорки математике Тикици Илић (59) уграђен је јуче вештачки кук на Ортопедији Клиничког центра у Нишу.

„Видела сам да ме је пратио. Једног момента се изгубио из мог видокруга, али сам пет минута касније осетила јак ударац ногом у пределу бубрега, пала сам и поломила кук. Повредила сам и десну руку. Страшно се осећам. Са ученицима имам коректне односе, а њему сам
дан раније покушала да поправим јединицу, али није знао одговор ни на једно питање“, испричала је професорка агенцији Бета.

 

Напад на професорку десио се 22. јуна у преподневним сатима, 500 метара од школе.

„Само пола сата раније ученик је био са оцем код директора школе. Убеђивали су га да ја наводно намерно нећу да му поправим јединицу. Одбила сам потом да насамо разговарам са оцем ученика“, додала је професорка, која је данас изашла са интензивне неге.

Директор гимназије Ивица Марковић је рекао да сличан случај у тој школи са око 300 ученика није забележен и да је А.С. исклучен из школе после тог инцидента.

А.С. је имао неколико јединица и био је пред искључењем због 222 неоправдана изостанака, али није показивао агресивност.

Наставничко веће је осудило напад на нашу колегиницу, а ученика смо искључили из школе, не због напада јер се то десило ван школе, него због неоправданих изостанака са часова“, казао је директор Марковић.

Он је додао да је професорка Илић добар колега и да никада није имала проблема са ученицима.

3Comments

 1. гром каже:

  Ерозија морала, вредности….
  Дно дна! а још се крунимо.
  Докле!? остаје нада да ће скоро доћи да се даље у том смеру не може! а тада, ко зна, да ли ће више ишта да буде важно!

 2. Milan каже:

  Да закључимо: Да мали дрипац није имао неоправдане, не би био ни искључен из школе… да је био искључен на време, не би ни ударио наставницу, јер би му искљученом било свеједно за оцену, или би је ударио свакако, ЈЕР ЈЕ СЕЗОНА ЛОВА НА НАСТАВНИКЕ ПОЧЕЛА…
  А Министарство, као министарство, изјавиће да ће упутити инспекцију у школу, која ће утврдити да ли је све по пропису… Ако није, наредиће ученику да следећи пут пребије наставницу али у складу са прописима…

 3. kolega каже:

  Ponovo slušamo o vapadima na profesore a ustvari uvek štitimo djake siledzije koji kao po modelu uvek imaju nekih olakšavajucih okolnosti za siledzistvo. Učenik je isključen iz škole zbog 222 NEOPRAVDANA A NE ZBOG PREBIJANJA PROFESORKE! IMA LI TU LOGIKE MOLIM VAS!

Top