Home >> Образовање,Реформа >> Завршена јавна расправа о Нацрту закона о високом образовању

  • Коментари су искључени на Завршена јавна расправа о Нацрту закона о високом образовању
Завршена јавна расправа о Нацрту закона о високом образовању

Намера новог закона је стварање могућности за образовање креативне младе генерације

Јавна расправа о Нацрту закона о високом образовању завршена је трибином у Ректорату Универзитета у Нишу, а министар просвете Младен Шарчевић је рекао да су у припрему нацрта били укључени све релевантни чиниоци и нагласио да ће сви пристигли предлози бити размотрени, а неки од њих и уграђени у нови законски предлог.

Нацрт закона представила је помоћница министра проф. Весна Мандић која је рекла да закон који је тренутно на снази има доста добрих решења, али да су се нека од њих у пракси показала као неприменњива.

„Решавање проблема који су се јавили у пракси било је у фокусу рада на закону. Намера новог закона је да створимо могућности за образовање креативне младе генерације која ће знања усвајати током целог живота, као и да омогућимо бољу међународну отвореност система образовања“, нагласила је она а наводи се у саопштењу.

T88an2017-5-22_14536356_0

Након презентације Нацрта закона ученици трибине изнели су своја виђење предлога Минсистарства, похвале и примедбе, а сви предлози достављени су Министарству у писаној форми.

Иначе, нацрт је припремила петнаесточлана радна група који су чинили представници Националног савета за високо образовање, Комисије за акредитацију и проверу квалитета, Конференције универзитета, Конференције академија струковних студија, универзитета у Београду, Новом Саду, Нишу,Крагујевцу. Затим Државног универзитета у Новом Пазару, Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Универзитета Сингидунум и Министарства посвете, науке и технолошког развоја.

(Новости)

Top