Home >> Синдикат,Часопис >> Корупција: Запослила сина, супруга и кума

  • Форум
  • Коментари су искључени на Корупција: Запослила сина, супруга и кума

“Ало”: Скандал у Кули

Субота – 08.09.2012

Ко ће коме, ако не свој своме! Јасмина Ђурковић, директорка Средње економско-трговинске школе у Кули, за три директорска мандата успела је, како тврде њене колеге у тој школи, да запосли пола своје фамилије! Њен син, супруг и кум показали су се, изгледа, као најадекватнији кадрови на конкурсу, па су тако сви редом нашли ухлебљење баш у тој школи.

– Директоркин супруг Драган Ђурковић јеу Средњој економско-трговинској школи у Кули почео да ради пре пет година, након што је директорка на зимском распусту урадила систематизацију рада и тако „измислила“ ново радно место – административни радник – прича један од запослених у школи, чије је име познато редакцији, али који је желео да остане анониман у страху од отказа.

– Он снабдева школу папирима, купује неке ствари, јавља се на телефон… Од свега помало, али углавном ништа – каже наш саговорник и додаје да је прошле године директорка сина Веселина примила на позицију професора физичког.
– Школски одбор је једногласно одлучио да на ту позицију прими другог кандидата, девојку која је имала двапут више година радног стажа од директоркиног сина. Међутим, она је рекла: „Ви можете да изгласате шта хоћете, али ја одлучујем“ – додаје наш извор. Међутим, то није све, тврде запослени. У истој школи ради и Небојша Влаховић, кум Ђурковићевих, који децу и професоре сваке године образује по питању противпожарне заштите.

– У школи сви то знамо, али нико не сме да помене јавно јер се плашимо. Тако се у јуну десило да је директоркин супруг насрнуо на председницу синдиката јер је на седници напоменула да је могуће да у школи постоји сукоб интереса. Називао је погрдним именима и претио. Позвана је и полиција, те постоји и записник о том догађају, али ништа није урађено – тврди наш саговорник. Како бисмо проверили истинитост ових информација, јуче смо контактирали и са директорком Ђурковић, која нам је након што је чула питање рекла: „Ма запослила сам и маму и тату и целу фамиљу… Како да не?! Имате погрешну информацију. Немојте више да ме узнемиравате“, и спустила нам слушалицу. Након тога, Ђурковићева се и поред нашег упорног покушавања више није јављала на телефон.

Нико није помогао болесној професорки!

На школу, директорку, али и неке професоре огорчен је и Михаил Алмаши, чија је супруга Сашка пре него што је преминула од рака радила као професор географије. Наиме, када је оболела, лекари су јој ампутирали ногу. Михаил каже да је, упркос препорукама лекара који су саветовали не само да јој се омогући да ради у једној школи, већ и да се школа прилагоди њеним потребама, када се вратила са боловања, Сашка добила додатне часове у другој школи.
– Директорка јој је рекла: „Нико други неће да ради у три школе, а ја не могу никог да натерам. Ако ти се не свиђа, а ти дај отказ“. Након две године, дошло је до рецидива, Сашка је умрла недуго после тога – каже он.

Ружица Кантар

Top