Home >> Друштво >> Запослени у чачанској школи најавили штрајк због смене директора

  • Коментари су искључени на Запослени у чачанској школи најавили штрајк због смене директора
Запослени у чачанској школи најавили штрајк због смене директора

Колектив Прехрамбено-угоститељске школе не признаје одлуку Министарства просвете

Колектив Средње прехрамбено-угоститељске школе у Чачку саопштио је да ће 4. септембра ступити у законски штрајк уз захтев да се укину привремене мере које су уведене у ту школу и којима је смењен директор Драган Ковачевић и Школски одбор.

Часови ће се одржавати у трајању од 30 минута, наводи се у саопштењу. Колектив је раније саопштио да се не слаже с одлуком Министарства просвете да смени директора и постави в. д. директора који није члан колектива. Смењени Ковачевић рекао је на конференцији да ће поднети тужбу јер је „смењен незаконито, кршењем процедура“ и оценио да се ради о политичкој смени. Он је поновио да није било пропуста у раду школе када је неколико ученика оптужило професора за сексуално узнемиравање и истакао да је и надлежно тужилаштво одбацило пријаву против тог професора.

Министарство просвете је средином августа донело одлуку о смени директора Прехрамбено-угоститељске школе након извештаја ванредног инспекцијског надзора Републичке просветне инспекције. У извештају инспекције наводи се да су уочене незаконитости у раду школе приликом испитивања случаја сексуалног узнемиравања ученика од стране једног професора и да није поступљено по препоруци омбудсмана.

(Курир)

Top