Home >> Саопштења,Слајдер >> Закаснела реакција репрезентативних синдиката

  • Форум
  • Коментари су искључени на Закаснела реакција репрезентативних синдиката
Закаснела реакција репрезентативних синдиката

Форум београдских гимназија неће опструирати Одлуку Синдиката радника у просвети Србије о штрајку најављеном за 29. новембар 2018. године али је  незадовољан начином на који се штрајк организује.

Погрешан приступ, лоша процена и закаснела реакција репрезентативних синдиката у погледу организације штрајка, заједнички је став чланова Главног одбора Форума београдских гимназија, који је заседао поводом одлуке о штрајку, а коју су данас донели репрезентативни синдикати.

Упркос оваквом ставу, гимназије Форума ће учествовати у штрајку уз велику забринутост и убеђење да ће најављени штрајк бити још један велики шамар свим синдикатима просвете.

Главни одбор ФБГ-а сматра да су досадашњи преговори о платним разредима били унапред припремљени игроказ у циљу имитације социјалног дијалога са синдикатима, а чији се фијаско назирао већ пред сам крај преговора. Због тога нам је споран и захтев којим се тражи што хитнији наставак преговора јер које су гаранције да ће платни разреди заживети 2020. године. Осим тога, мишљења смо и да је штрајк морао бити одмрзнут чим је стигла информација да се одустаје од платних разреда. Уместо тога три недеље смо лутали тражећи решење, док је у међувремену Закон о буџету за следећу годину ушао у скупштинску процедуру чиме су могућности за битније промене у погледу повећања плата сведене на минимум.

Top