Home >> ПКУ,Синдикат >> За сада ништа од протокола!

 

Три синдиката за, три против

 

Сви репрезентативни синдикати просвете: Синдикат радника у просвети Србије, Синдикат образовања Србије, Грански синдикат просветних радника Србије Независност, Унија синдиката просветних радника Србије, Синдикат високог образовања Србије и Самостални синдикат предшколског васпитања и образовања Србије, затим министри финансија и просвете са својим тимовима – данас су разговарали о предлогу Протокола који је се синдикатима нуди.

Спорна је била четврта тачка, у којој су синдикати тражили да се, у случају да се не формирају платни разреди, Влада РС обавеже да ће линеарно подићи коефицијенте у просвети за 10%. Синдикати су остали на своме: три синдиката су одбила да потпишу, а три синдиката су била за потписивање.

После опсежне дискусије, ипак није дошло до потписивања, већ су се све стране (укључујући и министре) договориле да се формира заједничка радна група која ће приступити корацима пројекције платних разреда.

ОПШИРНИЈЕ У СУТРАШЊЕМ ИЗДАЊУ!

11Comments

 1. admin каже:

  Сви репрезентативни синдикати просвете: Синдикат радника у просвети Србије, Синдикат образовања Србије, Грански синдикат просветних радника Србије Независност, Унија синдиката просветних радника Србије, Синдикат високог образовања Србије и Самостални синдикат предшколског васпитања и образовања Србије.

 2. admin каже:

  Jош једном da појасним свим поштованим учесницима у овој дискусији: договор шест синдиката (а не четири) и два министарства је да се иде у заједнички посао око платних разреда, а не да се потписује нешто што једни би, а други не би.

  • Марија каже:

   СМЕМО ЛИ ДА ЗНАМО КОЈА СУ ТО ТРИ СИНДИКАТА КОЈА СУ ЗА ПОТПИСИВАЊЕ (јер кажете да су три за, а три против)?

  • ПРОФА каже:

   ПА, КОЛЕГИНИЦА ВАС УПРАВО ПИТА КОЈИ СУ ТО „ЈЕДНИ„ КОЈИ СУ ЗА ПОТПИСИВАЊЕ ПРОТОКОЛА ?!!!

 3. mb каже:

  tesko da ce se uvesti platni razredi jer prosvet ima daleko najmanju platu u odnosu na sve javne sektore. Ili ce se porsveti znatno povecati plate ili ce se drugima smanjiti. IU jedno I drugo resenje dovodi do pobune onih koji imaju daleko vece plate. Samo da ne bude da se platni raredi uvedu u pojedinim sektorima na ustrb nekih nedodirljivih. Znam da zaposleni administrativni radnik sa srednjom strucnom spremom u drzavnoj agenciji koja se finansira iz budzeta ima platu od 60 000 dinara. U poreskoj upravi programmer ima platu 78 000 dinara plus bonusi koji nekad iznose I do 20 000 dinara mesecno. Da li ce se oni buniti ako se nama poveca plata a njima ne

 4. гром каже:

  А (не)потписивањем се добија?
  Ал’ добро, срећу да не кварим.

 5. admin каже:

  Зато што смо сви (синдикати) имали исти став да, потписали ми или не потписали, текст протокола не гарантује остварење платних разреда, и што смо сви рекли да не можемо да објаснимо чланству шта ако их не буде, и што смо предложили „ајде ми да радимо заједно, а не да потписујемо нешто што је само папир“

  • просветар каже:

   Ма да ли је могуће, да је вама синдикалцима, дошло из …. у главу?

  • ПРОФА каже:

   PA, NIJE TAKO! SRPS NIJE TRAZIO NIKAKVU GARANCIJU U SVOM PREDLOGU PROTOKOLA, A DRUGO, ZASTO JASNO NE NAPISETE DA STE UPRAVO VI BILI ZA POTPISIVANJE, A UNIJA, NEZAVISNOST I SOS PROTIV? PA, STO NISTE POTPISALI?

 6. просветар каже:

  Па што не потписасте ви који сте за?

Top