Home >> Синдикат >> Вучић и Влада гурају просветаре у штрајк

  • Форум
  • Коментари су искључени на Вучић и Влада гурају просветаре у штрајк
Вучић и Влада гурају просветаре у штрајк

Три репрезентативна синдиката образовања траже преговоре са председником државе

Председници Синдиката образовања Србије, ГСПРС „Независност“ и Синдиката радника у просвети Србије затражили су хитне и неодложне преговоре са председником Србије Александром Вучићем, подстакнути, како наводе, чињеницом су за поједине буџетске кориснике предвиђени бонуси у 2018. години.

У писму Вучићу три синдиката подсећају да према посебном колективном уговору запослени у основним и средњим школама и домовима ученика имају право на новогодишњу награду, о чијем износу Влада и репрезентативни синдикати преговарају сваке године.

„У јуну 2015. сте обећали представницима репрезентативних синдиката у образовању исплату новчане помоћи у износу од 5.000 динара. За време штрајка запослених у образовању 2014. и 2015. сте обећали да ће у континуитету добијати виши проценат увећања плате од других буџетских корисника, како би достигли равноправан однос. Из свега наведеног произлази закључак да Ви и Влада Србије гурате просветне раднике у штрајк, што за последицу има убрзано урушавање друштва, а таквим поступком посредно наносите и несагледиву штету школској популацији“, наведено је у допису који су потписали председница Синдиката образовања Србије Валентина Илић, преседник ГСПРС „Независност“ Томислав Живановић и председник Синдиката радника у просвети Србије Слободан Брајковић.

 
(Данас)
Top