Home >> Синдикат,Штрајк >> Војска стала уз просветаре

  • Коментари су искључени на Војска стала уз просветаре
Војска стала уз просветаре

Војни синдикат Србије подржао протесте професора

Војни синдикат Србије издао је саопшење за јавност у којем даје подршку протестима просветних радника.

– У протестима које су организовали Војни и Полицијски синдикат Србије увек смо имали подршку Независног синдиката просветних радника Војводине. Разлог је очигледан. Проблеми са којима се срећу сви запослени у државном сектору имају исти именилац, заједничког послодавца, Владу Републике Србије – наводи тај синдикат, додајући да су зараде у јавном сектору мизерне и у већини случајева далеко испод републичког просека, што је у најмању руку, поражавајуће:

– Солидарност са осталим грађанима, никада није довођена у питање. Нисмо земља која може омогућити стандард као остале европске земље, али сигурно смо земља која може омогућити достојанство.

Напомиње се и да су војска, полиција, правосуђе, просвета и здравство стубови друштва.

– На жалост, то су стубови који се руше, док надлежни скрећу поглед. Запослени у државним органима не могу немо посматрати како се систем урушава. Сваки државни орган има своју улогу и своју одговорност, исто би требала да има и Влада Републике Србије чији је основни задатак – СПРОВОЂЕЊЕ ЗАКОНА. Сви протести и штрајкови који се одржавају протеклих година имају исти циљ да укажу да се „шупаљ зуб“ неће спонтано залечити, нити израсти нови, те смо на жалост у ситуацији да морамо подсећати „стоматолога нације“ на своју заклетву“- подвлаче синдикалци.

(Прокупље на длану)

Top