Home >> Писма >> Владан Божовић: лекаре не треба подржати

Коментар ФБГ: Наш највернији и најдоследнији коментатор, колега Владан Божовић из Тринаесте београдске гимназије, овога пута је написао коментар који заслужује да буде објављен као посебан чланак. Коментар се односи на наш чланак под називом „Здравство најављује штрајк“:

Прво кажете да лекар почетник има 60000 дин. плату, а професор пред пензијом 46000 дин, а затим кажете да их подржавамо, јер смо у истој материјалној ситуацији.
Ово ме подсетило на Орвелову животињску фарму, где главна свиња каже:“Све свиње су међусобно једнаке, али су неке ЈЕДНАКИЈЕ“.
Више пута сам писао коментаре на ову тему, па ћу поновити укратко.
Подржавајући лекаре, полицајце, и друге у јавном сектору, копате,(копамо) себи РАКУ.
Они су за нас, не само по материјалним примањима, него по статусу у друштву МИЛА МАЈКА.
Ми смо са, УБЕДЉИВО, највећим бројем високо-образованох кадрова, на УБЕДЉИВО последњем месту лествице друштва.
Треба тражити ИЗЈЕДНАЧАВАЊЕ примања, НАС, запослених у просвети, са остатком јавног сектора. Ако то значи дуплирање наших плата, и изједначавање са остатком, јавног сектора, ПОЗДРАВЉАМ (али не верујем), а ако то значи смањење њихових плата, и изједначавање са нашим (као у доба Милошевића), бар ми неће бити криво што други, НЕЗАСЛУЖЕНО, имају веће плате.
Срби имају кратко памћење, али не и ЈА. НИКАД нећу заборавити неправду, како су високо-образовани кадрови у ПРАВОСУЂУ добили високе плате, после одласка Милошевића.
Наиме, након доласка „демокрастке“ власти, затечено је катастрофално стање у ПРАВОСУЂУ (као да то исто, није било у ПРОСВЕТИ), па су рекли овако:“ судије, неће да раде свој посао како треба, држе предмете по фиокама, цвета корупција…итд,итд. Хајде да пробамо да им дамо ТРОСТРУКО веће плате, можда ће ОНДА, свој посао радити како треба“. У свему томе их је здушно подржавала ЕУ, те је ПРАВОСУЂЕ подигнуто на ниво НАЈВЕЋЕ националне важности. ЕПИЛОГ: имају троструко веће плате, и даље не раде ништа, и даље држе предмете по фиокама, и даље цвете корупција, с тим што су увели једну једину новину. Основали су АПЕЛАЦИОНИ суд, за помоћ (сигурну кућу) незбринутим *****вцима и кр***на**има свакојаке врсте.
Наравно, судије апелационог суда имају астрономске плате, за свој МОНУМЕНТАЛНИ посао (нису то бедни просветари, па да добијају мрвице са буџетске трпезе за ништавно, васпитавање и образовање будућих нараштаја).
После правосуђа, дошла је на ред и ПОЛИЦИЈА, по приоритету НАЦИОНАЛНЕ важности. Да не грешим душу, ту је заиста нешто и учињено, АЛИ, „пендрекаш“, са једва завршеном средњом школом има, са свим додацима и бонусима, прековременим и ноћним радом, малте не, дупло већу плату од професора гимназије. Њима се за разлику од просвете плаћа прековремени рад, накнада за превоз, бонуси, итд..итд.
О лекарима је све речено са оном првом реченицом у основном тексту, па ту више немам шта да додам.
И на крају да се осврнем на запослене по јавним предузећима, БОГОВЕ СА НЕБА за нас ниже-просветарску-класу.
ОНИ узимају приходе од грађана за своје услуге, па уместо да од тих пара врате дугове и финансирају трошкове производње, ОНИ лепо СЕБИ поделе астрономске плате, а ОНДА им ДРЖАВА надокнађује ЕНОРМНЕ губитке, па после кажу да нема пара у буџету за проветаре… било би право чудо да их има.
Највеће ЗЛО, и ШТЕТОЧИНЕ овог друштва су ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА. Исисали су сав новац, и обогаљили друштво, зарад својих себичних потреба. Злоупотребили су чињеницу да им се даје „готов“ новац на руке, а пошто је у друштву једино просвета БЕСПЛАТНА, држава се понаша по принципу, ви ПРОСВЕТАРИ ништа не зарађујете, само трошите, будите срећни што и оволико добијате.
Па добро кажем ЈА. Онда нас пустите да ЗАРАЂУЈЕМО, а не да нам ВИ делите мрвице, и још да вам будемо захвални.
Ето надам се да сам, „укратко“, успео да објсним зашто НЕ ТРЕБА подржати здравствене раднике.

Top