Home >> Друштво >> Вербић постао члан међународне Атлантис групе

  • Коментари су искључени на Вербић постао члан међународне Атлантис групе
Вербић постао члан међународне Атлантис групе

Основана организација која окупља бивше министре

Срђан Вербић, министар просвете Србије од 2014. до 2016. године постао је члан Атлантис групе, основане данас у Абу Дабију на Форуму глобалног образовања и фештина (ГЕСФ). Ова група окупља бивше министре образовања и шефова држава, са циљем да одговоре на изазове са којима се владе срећу када је образовање у питању.

– Образовање се као тема често истиче као приоритет, али се то ретко кад огледа у буџету. Србија није изузетак. Баш због тога су лидери у образовању, почевши од лидера међу ђацима, преко оних наставника који су истински шампиони своје професије, посвећених директора до људи који спроводе реформе образовања, највише угрожени. Такве људе не смемо да изгубимо јер позитивне промене могу да потекну само од њих. Важан задатак Атлантис групе је управо да помаже остварењу тог циља – да образовање на свим нивоима воде истински лидери – рекао је Вербић за Н1 поводом свог чланства у тој новооснованој оргaнизацији.

Атлантис Групу чини 20 чланова из земаља са свих континената, а први пут састала се ове године у Абу Дабију. Циљ групе је да на једном месту окупи вештине и искуства бивших министара обрзовања и шефове држава како би се одговорило на глобалне изазове у образовању.

У групи су, између осталих, Арн Данкан – државни секретар за образовање у администрацији Барака Обаме, некадашњи секретар за образовање Велике Британије Мајкл Гов, бивши грчки председник Јоргос Папандреу.

Атлантис група деловаће као саветодавно тело које ће бити на располагању министрима образовања широм света.

(Н1)

 

Top