Home >> Друштво,Образовање >> Вербић: Нисам успео да убедим колеге у влади

verbic

 

ВЕРБИЋ: Нисам успео да убедим колеге у влади

 

Министар просвете СрђанВербић изјавио је данас да би одбио евентуалну понуду да остане на тој функцији, као и да би тај ресор боље водио неко ко је страначки кадар.

Вербић је у Кажипрсту Б92 рекао да овај тренутак оцењује као крај, јер је „урушено оно што је радио његов тим“.
То је последица чињенице да колегама у влади нисам успео да објасним шта су циљеви и приоритети у просвети и науци, рекао је Вербић.

Вербић је објаснио да се то не односи само на пропали конкурс за научне пројекте, већ и на „бројне друге теме“.
Нисам успео да убедим колеге у влади, да на прави начин представим зашто је шта важно и шта би значило да се нешто изведе или да нешто не успе. Сматрам да би неко други боље радио тај посао, да би имао више утицаја на саму влади и да би га боље разумели ако је тај неко страначки кадар, рекао је Вербић.

Вербић не зна одакле медијима информација да размишља о останку и поновио је став да сматра моралним чином оставку после обарања конкурса.

Одговоран сам за неуспех конкурса и мислим да је оставка морални чин. Мој задатак сада је да влади помогнем да обави припреме за нови конкурс, а онда ћемо видети ко ће бити на овом месту, рекао је Вербић.
Желим, додао је он, да се уведе ред у посао који сам радио, а који је сада урушен.

Вербић је рекао и да је очигледно постојао интерес да научни конкурс не успе, као и да сада цену плаћају научни радници.

На питање о томе да ли је тачно да га политика гура из кабинета и да нема подршку пре свега у СНС, Вербић одговара да не жели да прича о томе да ли је постоји политичка страна у свему.

Бавимо се стварима које су веома тешке, овде је потребна темељна реформа, а то не може ако иза тога не стоји цела влада. Лично се нисам склањао од борби, рекао је Вербић.

(„Фонет“)

One Comment

  1. Mao Ce каже:

    To je zato što si vežbao samo lekciju „Oduzimanje od plate…onako kako su mi rekli“.
    Za viši nivo komunikacije nisi dorastao. Gori od tebe su to shvatili, a ti…ti si im verovao :)…a zajebao si nas, one koji su bolji od tebe. Nadam se da nećemo gubiti vreme sa tobom u budućnosti.

Top