Home >> Друштво,Образовање,ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Велики светосавски поход просветара

Из свих праваца


У организацији репрезентативних синдиката просвете који су у штрајку, у уторак 27. јануара, на дан Светог Саве, из многих места Србије ка Београду ће кренути колоне просветних радника из свих  магистралних праваца. Њима ће се на путу ка Храму Светог Саве кроз Београд прикључивати колеге из београдских школа. Сви ће се заједно окупити на Светосавском платоу у 17 часова.

 

Кроз Београд

 

Окупљени ће затим кренути преко Славије и Теразија до Трга Републике и Народног позоришта, испред кога ће одржати митинг посвећен школској слави и тренутном положају просвете и просветних радника. Просветари ће дочекати званице Светосавске академије на Тргу Републике, поздравити их и затражити да њихов представник учествује на Академији и одржи прикладан говор.

 

И Свети Сава је у штрајку са нама!

 

У својим напорима за бољи материјални положај запослених у просвети, синдикати ће и на овај начин упутити апел просветним властима да схвате да плате професора нису искључиви циљ синдиката, већ последица неодговорног опхођења друштва и државе према образовању. У том смислу, и Свети Сава је са нама овога пута у штрајку!

7Comments

 1. Olja каже:

  За школски програм се одавно бунимо али нас нико не констатује.

 2. vršac каже:

  ovo je početak kraja, rasprodaja diploma, favorizacija šunda, skravljenje obrazovanja…

 3. Игор каже:

  Зашто се исто тако страсно не побуните и због школског програма а не само због лошег материјалног стања!?

  • admin каже:

   На малициозно питање одговорићу: „А шта би онда остало да урадите Ви, када бисмо све урадили ми?

  • Oliver каже:

   Zato da bi ste vi nepismeni i maliciozni gmazovi mogli i dalje da se kidate od muke

  • Nana каже:

   Igore, jedno po jedno. Između ostalog, to što se prosvetari strasno bune nije samo zbog novca, već i zbog srozanog školskog sistema, pa i zastarelog programa. Promena treba da bude oštra i globalna. A kako nekog učiti da poštuje sebe, ako ne poštuješ sam sebe? (bivši prosvetni radnik)

  • oebius каже:

   Pa borimo se. Svi prethodni štrajkovi su bili zbog toga. Ali u vestima je uvek prenešeno da su ISKLJUČIVO pare u pitanju. Prvi put štrajkujem zbog para.

Top