Home >> Штрајк >> Већина наставника у гимназијама ФБГ-а данас у штрајку

  • Форум
  • Коментари су искључени на Већина наставника у гимназијама ФБГ-а данас у штрајку
Већина наставника у гимназијама ФБГ-а данас у штрајку

Велики број наставника који су данас били у штрајкују у обе смене, у гимназијама чланицама ФБГ-а, као и у другим школама говори у прилог тези да жеља Министарства државне управе и локалне самоуправе да просветне раднике сврста у осму платну групу представља грубо ругање једном од најчаснијих занимања јер како другачије разумети да су сви остали носиоци делатности у деветој платној групи, а само просветни радници у осмој. 

Док су премијерки пуна уста образовања, за које истиче да је приоритет њеног кабинета, стиче се утисак да нико претерано не хаје за већ акумулирано незадовољство које прети да ескалира у неки нови вишемесечни штрајк, од чега ће највеће штете имати ученици.

Форум београдских гимназија очекује од Министарства државне управе и локалне самоуправе, као и целокупне Владe Републике Србије да подржи захтеве просветних радника и тако допринесе унапређењу наставног процеса јер је искључиво мотивисан наставник добар наставник.

 Захтеви које су изнели просветни радници у данашњем штрајку и недавном протесту немају сличности са неким претходним захтевима. Данас се просветни радници не боре за веће плате, данас се боримо за могућност да будемо адекватно награђени за квалитет који поседујемо, да они који добро раде и остварују добре резултате буду боље плаћени од оних који не улажу напор да буду бољи. Данас нам је захтев „Правда испред пара“

Због свега наведеног Форум београдских гимназија позива министра државне управе и локалне самоуправе, господина Бранка Ружића и Владу Републике Србије да препознају актуелни тренутак и испуне захтеве просветних радника јер ће једино тако допринети већем квалитету образовања. Уколико се то не деси биће одговорни за могуће пропадање просветног система.

Tags :
Top