Home >> Синдикат >> Велика лаж Министарства просвете

Велика лаж Министарства просвете

Коментар ФБГ: Ово саопштење Министарства просвете је велика лаж! Састанак није протекао на овај начин. Синдикати су, напротив, тражили да се поменути закон баци у корпу за отпатке!


Министарство просвете: Уважене примедбе синдиката

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарали су данас са представницима пет репрезентативних синдиката запослених у образовању о Нацрту закона о запосленима у јавним службама, саопштено је из Минитарства.

На састанку је констатовано да је 70 одсто примедби и сугестија које су упутили синдикати запослених у просвети усвојено и истакнуто да ће шифре делатности бити усаглашене са каталогом занимања, саопштено је из Министарства.

Иначе, данашњи састанак у Министарству просвете био је део редовних активности током рада на закону и представља припрему за састанак са председницом Владе Аном Брнабић, који би требало да буде одржан наредне недеље. Током састанка министар Шарчевић је рекао да ће на конференцији поводом 100 дана рада владе премијерка саопштити колико ће бити повећање плата и нагласио да ће просвета бити међу онима који ће добити највише.

(Данас)

Top