Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Величанствен митинг синдиката просвете: ЛАЖОВИ!

Данас је у Београду одржан митинг свих синдиката просвете. Око 2.500 учесника – наставника из Београда, послало је јасну поруку Влади РС: „Обећали сте нам новац, тражили сте да то кријемо од јавности и од својих колега, обмањивали сте нас 35 дана, а на крају сте нам рекли да нас треба санкционисати! ВИ СТЕ ЛАЖОВИ!“

Наредних дана ћемо вас обавештавати о свим појединостима са овог величанственог скупа. Напомињемо да су данас у неколико градова Србије одржани слични скупови и трибине. За почетак, погледајте пар слика и мали видео!

 

 

 

10Comments

 1. dusan каже:

  kako se bedno osecam pred ucenicima , kada primetim da me ucenici dozivljavaju kao socijalni slucaj ,koji na ulici trazi svoja prava .

  • Roditelj каже:

   Mladima je najlakše objasniti, a možda i najsvrsishodnije. Objasnite im da se demokratsko društvo razvija decenijama i vekovima, tako da i mnogo naprednije demokratije imaju štrajkove i demonstracije kada je vlast gluva da čuje narod.

   Opet, svi nastavnici moraju da se izvine omladini što su odškolovali ovakvu vlast, to su vaši učenici, provukli se kroz školu i sada se svete i ponižavaju one koji su se trudili da ih obrazuju. Nešto ste pogrešili

 2. професор каже:

  Да ли је ово оних двеста просветара са РТС који су незадовољни својим статусом и протествују на улицама Београда?

 3. Sandra каже:

  Sta je tu velicastveno! sramota! Bilo nas je najvise 400!!! Gde su sindikalci Beograda ???? Sremota za Beograd cekate da vam unutrasnjost resi problem. Gde je Treca gimnazija , Zemunska, Prva, gde su profesori Drinke, Ribnikara BRUKA!!!

  • admin каже:

   Поштована Сандра, нисте у праву. Унутрашњости овога пута није ни било. Ово је био београдски митинг и уопште није било предвиђено да дођу колеге из унутрашњости. Они нису ни дошли, тако да је митингу присуствовало око 2.000 београђана (можда и више) и око стотинак из унутрашњости. Питате за Трећу и Земунску, и у праву сте. Али зашто не питате Математичку, Четрнаесту, Петнаесту, Филолошку, Осму, Прву, Дванаесту, Седму, СвСаву, Спортску, Пету, Тринаесту… па само из београдских гимназија је било око 300 колега! Језик којим Ви комуницирате са Београдом је језик идеологије УСПРС последњих година, и он је изузетно неправедан и штетан по све нас, толико штетан да прети да умањи и учинак овако импозантних скупова као што је био овај!

 4. vesna-Nezavisnost каже:

  Fenomenalno.Ponosna sam na beogradske prosvetne radnike.Tvrdim da je bilo preko 3000 prosvetnih radnika samo prebrojte redove u kolini.

 5. Marina каже:

  Ja sam mislio da su profesori tu zbog dece… pun biro mladih ljudi koji bi radili daj te otka ako vam je mala plata.

 6. Lela каже:

  Jesu nas potcenili mizernim platama ali nije ovo način da se negoduje!

  Deca trpe, roditelji takođe. Ja radim u školi za decu sa smetnjama u razvoju. Neki nastavnici štrajkuju i svakako su poremetili dnevni ritam dece koji je jako bitan za njih. Skraćeni su časovi, skraćen produženi boravak a deca nisu samostalna da bi mogla sama da odu kući. Roditelji su prinuđeni da plaćaju osobe koje će ih uzeti ranije iz škole i zbrinuti dok oni ne dođu sa posla!!! Pa neka mi neko kaže da deca ne TRPE! A tek da ne pričam o obustavi rada u školi u kojoj od 30 zaposlenih je svega 8 oligofrenologa, tj. stručnih osoba. Prvi u redu štrajkača su učitelji i predmetni nastavnici kojima i nije mesto u ovim školama. Rade po ugovoru, nekvalifikovani su za posao koji rade a sebi daju za pravo da štrajkuju i bune se se za smanjenu platu umesto da se zahvale što im je uopšte omogućeno da je tako nestručni i primaju!!!

 7. nenad, prof.. каже:

  NE VIDIM PROFESORE SESTE GIMNAZIJE, GDE SU – UVEK SU BILI PRIMER

 8. kaja каже:

  Bravo.Billa sam na skupu bilo je velicanstveno.Mislim da je bilo preko 3.000prosvetnih radnika .Pogledajte samo kolonu.

Top