Home >> Синдикат >> Ванредна скупштина Форума београдских гимназија

Скупштина ће се одржати 20. Октобра 2012. У Свечаној сали Прве београдске гимназије, са почетком у 11 часова.

Услед промењених статутарних околности, Главни одбор ФБГ-а је такође донео одлуку да председници школских синдиката спроведу обнављање приступница својих чланова.

Од предстојеће Скупштине пре свега се очекује да, седам месеци после изласка ФБГ-а из УСПРС-а, реши питање репрезентативности ФБГ-а на републичком нивоу. Наиме, Главни одбор ФБГ-а је донео одлуку да Скупштини препоручи потписивање уговора о придруживању и сарадњи ФБГ-а са синдикатом „Синдикат радника у просвети Србије“ (СРПС), чиме би ФБГ добио репрезентативност на републичком нивоу.

Скупштина ће (на основу предлога Статутарне комисије) усвајати и нови начин вредновања гласова појединих школских синдиката, у зависности од броја њихових чланова.

2Comments

  1. Milan каже:

    ФБГ је, Милоше, колико сам разумео, раскрстио са Унијом… Мислим да није коректно да је више помињете у таквом контексту. У Унији више нико не расправља о ФБГ, њихов пут представља њихов избор, за своје органе руковођења могу да изаберу кога год хоће и могу да се удружују са киме год хоће…Уколико на ванредну Скупштину ФБГ позову некога из Уније, вероватно ће доћи, мада за тим нема потребе… Лично, ФБГ желим успешну Скупштину, паметну одлуку и да добро припремите чланство (нарочито оне са слабијим стомаком), на потписивање протокола од стране организације у коју се спремате да уђете…

  2. milos каже:

    Ocekujemo da ce ti pocasni gosti biti D.Matijevic-Vinjak i penzoner M.Skrobonja-Mani Mani.

Top