Home >> Синдикат >> УСПРС: Закључак или одлука?

Коментар ФБГ: Већ по првим злурадим коментарима на сајту УСПРС може се закључити право стање у Унији просветних радника Србије. Без обзира да ли су коментари монтирани или не, садржај „Закључка/одлуке“ има јасан циљ: да УСПРС Форуму средњих стручних школа Београда, који броји 36 школа, преотме чланство. Сама атмосфера на седници Главног одбора УСПРС, где је изгласан(а) овај „закључак/одлука“ говори о томе. Док очекујемо одговор ФССШБ-а, напоменимо и податак да је на истој седници помињан и ФБГ. Ђаво је однео шалу, имамо посла са противником који је спреман на све, а против таквих се вреди борити!

Читајте:

 

 

 

 

7Comments

 1. Jelena каже:

  Čekajte, nevezano za vaše međusobne sporove, poslednji citat Antića iz novina ide ovako:

  „И Mилoрaд Aнтић, прeдсeдник Фoрумa срeдњих стручних шкoлa Бeoгрaдa, истичe зa Дaнaс дa сe брoj изoстaнaкa нe смaњуje, вeћ дa сe чaк и пoвeћaвa, jeр дeцa свe чeшћe пo цeo дaн oдсуствуjу сa нaстaвe.

  – Oснoвни прoблeм je штo су учeници у мнoгим срeдњим стручним шкoлaмa нeзaинтeрeсoвaни и нeмoтивисaни зa зaнимaњa зa кoja сe шкoлуjу. Te шкoлe су билe њихoвa 15, 17. или 19. жeљa. To су мaшинскe, хeмиjскe, сaoбрaћajнe, кoжaрскe, тeкстилнe шкoлe… Зaнимљивo je дa у oвим шкoлaмa учeници трeћe и чeтвртe гoдинe прaвe мнoгo вишe изoстaнaкa нeгo у првoм и другoм рaзрeду. С другe стрaнe, у прaвним и eкoнoмским шкoлaмa, кoje су зa учeникe aтрaктивниje, вишe сe изoстaje у првoм и другoм рaзрeду – кaжe Aнтић. “

  I kako da posle ovoga bilo koja mašinska, hemijska, saobraćajna, kožarska ili tekstilna škola ostane u FSSŠB? Čije interese štiti Antić ovakvom izjavom? Stvarno naopako!

 2. Đorđe каже:

  ,,Sve što ume da misli i ima pameti ostaje u Uniji…“
  Zanimljiva primedba.
  To znači da u FBG, FBSŠŠ i 2/3 SPRV nema onih koji imaju pameti, niti onih koji umeju da misle.
  Tako dođosmo do tupavih Beograđana i Vojvođana, nastavnice? 🙁

 3. Prometej каже:

  Као и увек, истина је негде између. Нико није у потпуности у праву, а нико није и потпуно крив за агонију и међусобне оптужбе.
  Оно што је много важније, а тиче се свих нас, јесте чињеница се ни на који начин не назире било какав бољитак за просветног радника.Мислим да од 2000. године нисмо били на нижим гранама, материјално и институционално. Састанци са градским секретарима на којима се износе по ко зна који пут исти закључци, без икаквих резултата, без икаквог позитивног помака, пресипање из шупљег у празно, теоретисање без јасног плана, датума реализације, мера и осталог. И тако од сусрета до сусрета, сви се лепо друже, насмејани, падне и понеко слатко обећање, али видећемо, има времена…И тако уназад… О бус-плусу се преговара, надмудрује, решење само што није, ето ту је иза угла, гледа се сваки зарез у закону, све се чини да останемо у овој агонији у којој смо. Да постоји добра воља тих секретара, па и самог Ђиласа, све би за један дан било сређено. А и синдикатима није лоше, преживљавају од састанка до састанка, од обећања, до обећања, живе од продаје наде. О репрезентативним синдикатима не треба трошити речи. Да су нешто паметно урадили, не би се сада распадали и губили поверење људи. Искрено, понадао сам се да ће београдски синдикати уједињени показати ту преговарачку снагу, али се бојим да се полако утапају у сивило српског бесмисла.

 4. zabeogradza каже:

  A sta je to uradio Antic? Zasto su ga izbacili? Nigde niko to ne pominje.

 5. radan каже:

  А зашто да поднесе оставку? У изворном смислу, ФССШБ ће бити сачуван, заједно са Антићем. Питајте Унију зашто покушава да распарча Београд. И доста више те глупе приче о „памети“ у Унији, то је изгубило сваку везу с мозгом! То је гомила силеџија који се баве нечасним радњама.

 6. nastavnica каже:

  Kako to mislite USPRS uzima članove FSSŠ? Sve što ume da misli i ima pameti ostaje u Uniji, a Antić da ima časti i morala podneo bih ostavku i FSSŠ bi opstao u izvornom smislu.Ostavka bi bila jedini ispravan put, da pokaže da mu je stalo do sindikalaca i FSSŠ. On to naravno neće učiniti i žrtvovaće FSSŠ zarad ličnog kratkoročnog benefita.
  Ovako, biće što biti mora!

  • slavica каже:

   O kakvom moralu i casti prica nastavnica? Da li nastavnica zna razloge zbog kojih je Antic iskljucen iz USSPRS? Zato sto je bio protiv da ostane onaj cica i sto je nesto spocitavao Uniji u vezi prekomernih troskova. I to je sve. S kojim pravom nastavnica trazi ostavku Antica, a pritom ne navodeci zasto bi on to ucinio? Kakav god da je Antic (a dobar je i iskusan sindikalac), on zasluzuje postovae i poverenje, jer ga je vecina njegovih ponovo izabrala, suprotno direktivi Unije i zelji nastavnice.

Top