Home >> Синдикат,Штрајк >> УСПРС: Синдикална катастрофа

Синдикат радника у просвети Србије настоји да сви синдикати просвете заједнички дођу до платформе уједињења, са које би могли снажније да изврше притисак на просветне власти. Да би се то постигло, потребно је уложити сво синдикално искуство и мудрост. Из тог разлога, сви брзоплети излети појединих синдиката осуђени су на пропаст. Управо због недостатка мудрости руководилаца УСПРС, данашњи штрајк и протест УСПРС више је запосленима у просвети нанео штете него користи.  Протест на Тргу Николе Пашића, у коме је учествовало 200 појединаца, и штрајк у једва 7% школа Србије, у коме је учествовало око 3% запослених (њих око 4.000), не може се назвати штрајком. Пре се може назвати синдикалниом катастрофом!

 

6Comments

 1. TAKY каже:

  Sve dok se bude štrajkovalo samo zbog plata, štrajkovi će ovako i izgledati. Treba da se štrajkuje zbog broja učenika u odelenjima, papirologije, načina na koji se postavljaju direktori, zapošljavaju nekvalifikovani ljudi, loših udžbenika, neopremljenih kabineta, nemogućnosti izricanja odgovarajućih disciplinskih mera nevaspitanim učenicima…

 2. Mihailo Gavrilovic каже:

  Po Brajkovicu, SPRS i satelitima, ni totalno ukidanje plata ne bi bio znak da se krene u bilo kakvu akciju. Ne verujem da bi to bilo ni kad bi se iz dzepa doplacivalo sto uopste imamo radno mesto i upraznjavamo pravo na rad.

 3. bagerista каже:

  A ko ste vi profesori da se samo vama ne smanje plate, a svima nama da se smanje. ne mogu da sastavim kraj skrajem sa dvoje dece

 4. Stanko каже:

  Svaka cast svima koji su bili na protestu, ali koliko ima sloge izmedju raznih sindikata (pa i u samoj USPRS) toliki ce biti i odziv. Mozda bi USPRS trebalo da iduci put napravi protest sa 15 prisutnih, koji ce nam onda drzati lekcije gde smo mi ostali bili. A gde je juce bilo 30.000 clanova USPRS? Da li im je Brajkovic branio da se pojave na protestu?

 5. Misha Mashina каже:

  Postovani SRPS ili Slobodane Brajkovicu, buduci da sam ucestvovao u protestu, molio bih Vas da mi pojasnite kako sam to naneo stetu zaposlenima u prosveti. Savest mi ne bi bila mirna da sam stvarno (pa makar i iz najbolje namere) ostetio kolege i koleginice, te bih zaista voleo da cujem argument. Hvala.

 6. tacherka каже:

  A kada vi gospodo mislite da preduzmete nesto? Kada nam smanje plate?! Treba sacekati taj trenuytak, a onda nam recite da se pomirimo sa tim!

Top