Home >> Синдикат >> УСПРС пред распадом: Милорад Антић искључен из УСПРС-а!

Милорад Антић, председник Области УСПРС Центар (око 11 000 чланова) и дугогодишњи председник Форума средњих стручних школа Београда (око 1 500 чланова), данас је искључен из Уније синдиката просветних  радника Србије.

Искључење Г. Антића из УСПРС-а представља праву слику садашњег катастрофално лошег стања у УСПРС-у, на које је годинама указивао ФБГ.

Разлози за Антићево  искључење нису били: крађа, превара, фалсификат, изигравање статута, спречавање јавне речи, обмана чланова, корупција и слично;

Разлози за његово искључење су били следећи: „неовлашћено“ давање изјава у медијима, „неовлашћено“ подношење кривичне пријаве против председника УСПРС-а за фалсификат, „неовлашћена“ сарадња са синдикатима Београда и „неовлашћено“ неплаћање чланарине неких његових општинских одбора.

Г. Антићу се данас буквално судило: Одговарао је због јавне речи, права на грађанско реаговање и права на слободно организовање. Одговарао је због тога што је давао изјаве, што је пријавио оно што је сматрао да треба и што је разговарао са другим синдикатима.

Правна служба УСПРС-а (5 људи – 24 часа дневно) утврдила је да је Г. Антић све ово радио неовлашћено. Статутарни одбор је предложио искључење, а Главни одбор је данас донео коначну одлуку.

ФБГ је раније изашао из УСПРС-а јер није хтео да пристане на инквизицију коју је УСПРС спроводила према ФБ Г-у. Сада  је видљиво да је ФБГ, бежећи од УСПРС-а, био у праву.  Г. Антић није успео на време да побегне, па је искључен због слободе мишљења и поступања које су иначе у потпуности у складу са синдикалним статутима општинских и регионалних организација.

Али, постоје и много горе последице. Запитајмо се:

Да ли су они чланови Главног одбора УСПРС-а, који су данас гласали за искључење  Г. Антића,  размишљали о томе да Г. Антић није обичан члан УСПРС-а, да је он двоструко изабрано лице (а донедавно потпредседник УСПРС-а), да ће његово искључење повући одређене консеквенце, и да ће се његовим искључењем из УСПРС-а отворити питање чланства у УСПРС-у оних синдикалних организација чији је он председник?

27Comments

 1. гром каже:

  Баш успешно радимо на сопствену штету! А и умемо!

 2. Jovan S. каже:

  Verujem da se radilo, po koja casica, res pecenje….

 3. Jovan S. каже:

  Bio sam clan foruma do pre dve godine ali sam napustio jer oni nista ne rade. Izjave koje daju su toliko smesne da ne znam ko veruje u njih, a akcije koje su preduzimale nisu imale nikakav efekat, cak su i pomogle da bude jos gore.

  • admin каже:

   Јоване, да ли сте били на семинару Центра у Ивањици недавно? Нисте, јер нисте у синдикату. А и да јесте, не бисте ишли. А у Ивањици се нешто радило. Пун нам је куфер разочараних бивших! Није Вам доста што сте нас напустили и издали, него још хоћете да извучете и затезну камату на разочарање. Да нисте можда одбили неку повишицу коју су Вам синдикати изборили? Јоване, боље би било да нас оставите да на миру млатимо празну сламу.

 4. Vanja каже:

  I ja sam bivši član foruma , izašla sam iz sindikata kad sam videla da ništa ne rade . Izjave dotičnog gospodina Antića su više nego neodgovorne .Stiče se utisak da ga novinari zovu na razgovor samo da bi svojim nepripremljenim i neprimerenim odgovorima brukao prosvetu .Za njih je to senzacija , a za nas sramota .

 5. Ово сада пруже прилику да се удруже 3 форума и остали ко заслужи
  без обзира на скраћенице назива. на пример ФФФ (форум форумских форума)

 6. Никола каже:

  Сви синдикати у образовању, вредни помена, распадају се. Не распадају се једино СРПС и СОС. Паметном доста, отисци „невидљиве руке“ познатих државних служби видљиви су на сваком кораку.

 7. Jelena каже:

  Nema ove vesti ni na sajtu FSSŠB… Šta čovek da pomisli?

  • шумадијски, нема шта! каже:

   Биће да зла нема док га на пла(х)кати не буде!
   Зло се не објављује! то се на осети! Баш к’о љубав, доброта…!
   Кад се објави …..
   Побогу….!

 8. bivsi clan unije каже:

  Nikola, i ja znam ko si, nebitno!To sto si postavio pitanje nama, trebao si da postavis Zvonku Jovicu.Jako dobro znas kako je sve teklo u Zrenjaninu,kako su zakazivani sastanci i kako su selektivno pozivani ljudi, a svi smo bili jedan sindikat. Jako dobro znas da je vecini smetala Ivana i Natasa.Sta ste sve nezakoniti uradili, sami znate, a nadam se i da ste upuceni kom sindikatu sada pripadate.Citam na sajtu Unije kojekakve gluposti , samo ne videh naslov o smeni Milorada Antica, nadam se da znas ko je. Isplivace sve na povrsinu, i to ne za dugo.Zar ti nije zasmetalo ono sto sam pisao o trosenju para Skrobonje i Erdeljija?, pa tamo su i vase pare.Samo slepo pratite vaseg predsednika u Zrenjaninu i daleko cete dogurati.znas i sam, tek kad neko „pogresi“onda mnogo toga ispliva na povrsinu, krije se od clanstva mnogo toga, mozda je i to jedan razlog sto smo izasli iz Unije.I ne samo SPRV.

 9. Никола каже:

  Ја Ванда нисам имао намеру да се кријем иза псеудонима или неког надимка, зато си ме лако и препознала. Никола из гимназије у Зрењанину, ко ме не зна нека се распита. А Бившег члана, Анонимног и Унију 1 питам следеће. Откуд то да вам сада смета „Мани Мани“, „Вињак“ и њихова стручна спрема, а толике године провели сте у Унији? Много дуже од мене. Ја сам гимназију у Зрењанину са чланством довео у СПРВ тек у овом штрајку. Можда смо их ми покварили а ви који сте изашли потпуно сте недужни за урушавања на синдикалној сцени.

 10. Никола каже:

  Тачно, треба сарађивати Ванда, ја сам први за то. И када се слегне прашина, надам се, до те сарадње ће и доћи.

 11. unija1 каже:

  DOBRO STO PRIMECUJETE GRAMATICKE GRESKE.
  ONI KOJI VAS VODE SU NAJOBRAZOVANIJI.
  M.SKROBONJA -VISA PEDAGOSKA SKOLA PRISTINA SMER TEHNICKO OBRAZOVANJE
  B.MINOVIC-FAKULTET ZA FIZICKU KULTURU LEPOSAVIC
  D.MARJANOVIC-TEHNICKI FAKULTET CACAK SMER TEHNICKO OBRAZOVANJE
  V.ADZIC -TEHNICKI FAKULTET CACAK SMER TEEHNICKO OBRAZOVANJE.
  OVO SU PERJANICE UNIJE KOJE VAS VODE BRANE I SINDIKALNO OBRAZUJU.

 12. Đorđe каже:

  Živ je Čiča, umro nije, dok je Matije i Unije!!!

 13. Ванда каже:

  Са Хрњазом? Никола (знам ко си, док помињеш Хрњаза 🙂 ) требало би да знаш да Хрњаз није прредседник НСПРВ-а, него је то Ковач. Друго, информације које добијаш су нетачне, а пласирају се у циљу подривања СПРВ и осталих синдиката који су изашли из Уније.
  Исти тај ко ти пласире те приче, сарађивао је са Хрњазом кад је било потребно. Наравно, тако и треба, јер синдикатима просвете треба да је заједнички циљ синдикална борба, а не лични анимозитети.
  Ја лично, с црним Ђаволом бих сарађивала, ако ће нам то ојачати синдикат.
  Но, ако погледамо синдикалну сцену Србије, видимо да су сви осим Уније спремни на сарадњу. Шта нам то говори?
  Мени много тога, нажалост…

 14. Никола каже:

  Мој коментар биће кратак:“Срећно вам било са Хрњазом“. Ако нам тако писмени децу образујете, а тако нас, ратоборни према другим синдикатима, од безобразне државе браните, онда немојте више да нас образујете и браните.

 15. bivsi clan unije каже:

  Hvala Ti NIKOLA na komentaru,samo, zalosno je ako je to tvoj jedini komentar !!!!

 16. шумадијски, нема шта! каже:

  Ма најважније је да смо ми задовољни својим зарадама, стандардом, условима рада….а ово са педажима, надмудривањем…и није ташко кад смо срећни, задовољни!

 17. Никола каже:

  Бивши члане и Анонимни, лепо је то што сте просветни радници, али било би још лепше да сте писмени. Тешко нама са оваквим синдикалцима.

 18. Анонимни каже:

  Bravo sve treba izbaciti iz Unije samo da ostane Skrobonja jer on vredi kao citava Unija.Niko nesme da dira Skrobonju i MATIJEVICA.

 19. Ванда каже:

  И сад?
  Шта је даље?
  Надам се, уједињавање синдиката који више нису у Унији.. а после тога.. поновно стварање Уније?
  Могли смо и без ружних ствари.. али, док се ми гложимо, опет ће проћи неки закон неповољан по нас..

 20. bivsi clan unije каже:

  treba objaviti onu tabelu troskova pojedinih clanova unije gde za samo 3 meseca Skrobonja ukupno trosi 190919 din , tu su uracunate dnevnice, telefon, internet, gorivo putarina , parking taxy, hotel,karte za prevoz to je za period 1-3.2010.Erdelji za isti period 124753 din, a tek koliko sada trose to jos ne znamo.

 21. гром каже:

  Нисам члан Уније, ал’ ово нам не треба!

 22. Анонимни каже:

  Dvojac bez kormilara je uvek u pravu(Skrobnja- Mani Mani i Matijevic -Vi**ak).Napred klimoglavci u Uniji.GO UPRS za jednu dnvnicu koju uzme zato sto dodje u prostorije- Nusicevu 12 ima da saginje glavu do zemlje . E moj clanu Unije vredis samo 1700din . Sindikalna inkvizicija na delu. Koje sledeci ….

 23. Đorđe каже:

  Auuuu…
  Treba li Uniji iko osim Juga?

 24. bivsi clan unije каже:

  Ova vest mi ulepsala dan.Koliko su se pojedinci iz unije samo radovali propasti SPRVa, verujuci sada vec bivsem predsedniku unije,koliko je zivaca potroseno da se uvere da unije vec dugo nije ono sto je bila,uzalud, e sada neka se zna, sada ce pojedinci da se pravdaju i da se bore za prestizno mesto u uniji, mozda je to sve i smisljeno, vreme ce tek pokazati ko je bio u pravu.Ovo je tek pocetak, sta im sve sledi , nadam se citacemo ovde.Naravno na njihovom sajtu nema ama bas nista o iskljucenju.

Top