Home >> Синдикат >> УСПРС: Позив синдикатима

 

ПОЗИВ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИМ СИНДИКАТИМА

 

Поштовани колега,

Свакако Вам је познато да је Унија синдиката просветних радника Србије започела серију протеста чији је циљ спречавање губитка посла колега запослених у образовању и спречавање раста технолошких вишкова.

Први у низу протеста одржан је 22. маја и у њему је учествовало 350 школа, махом из највећих градова Србије (Београд, Ниш, Крагујевац, Нови Сад, Крушевац, Чачак…).

Пошто борбу за очување радних места запослених у образовању сматрамо једним од најважнијих синдикалних задатака, позивамо Вас да и Ви са Вашим чланством учествујете у овим акцијама како би смо извршили што већи притисак на Министарство просвете и предупредили многе проблеме које нас очекују у наредној школској години.

Пошто нам је циљ заједнички, сматрамо да заједно треба и да наступамо, па Вас зато позивамо да заједно са нама учествујете у штрајку упозорења који ће се догодити 30. маја 2013.

Уколико на то пристанете, у среду 29. маја 2013. одржали бисмо заједничку конференцију за штампу (у просторијама Уније), како би стручну и ширу јавност упознали са заједничким наступом синдиката образовања.

Уколико пристајете на овај предлог јавите нам се како би се на време организовали.

С поштовањем,

У Београду, 24.мај 2013. године

Председник Уније СПРС Драган Матијевић

Top