Home >> Друштво,Образовање,Синдикат >> Упозорење члановима СПРВ

 

Упозорење члановима СПРВ

četvrtak, 27 jun 2013 09:11
Поштоване колегинице и колеге,Пре извесног времена смо почели добијати обавештења о неодговорним поступцима појединих председника основних организација СПРВ. Неодговорна лица су, зарад сопствених и крајње сумњивих интереса, почели нудити нове приступнице својим члановима. Притом су их убеђивали да се не ради о преласку у неки други синдикат, већ да синдикат мења своје име додајући једно слово у скраћеници ( УСПРВ уместо досадашњег СПРВ ).Овим путем вас обавештавамо, да је у питању обмањивање сопствених чланова. Потписивањем приступнице се чини покушај да се неупућени чланови преведу у други синдикат (Унију СПРС). Не желећи да улазимо у мотиве оваквог некоректног чина, морамо да учинимо напор и упозоримо чланство у циљу заштита интереса СПРВ и свих чланова.Синдикат треба да буде и јесте интересна организација, али организација која води рачуна о интересима свих чланова, а не о личним интересима председника основних организација. Уосталом, они добијају новчану накнаду од државе у висини од око 6.000 динара сваког месеца. За моралне људе то је накнада за заштиту права запослених, коју су добили захваљујући нашој репрезентативности на републичком нивоу. Питање свих питања је, како можемо помоћи својим члановима у наступајућим временима? Овог пута, председници који су покушали да обману своје чланове, не заслужују поверење својих чланова, а на руководству СПРВ остаје да предузме одговарајуће мере у циљу разрешења проблема пред надлежним органима.Поштовани чланови СПРВ,

Овим путем вас упозоравамо да не потписујете никакве приступнице. Они који су у заблуди потписали, треба да знају да то не може произвести никакво правно дејство и да остају наши чланови. Овим путем вас молимо да нам пријавите сваки случај покушаја обмане путем нових приступница, како би благовремено осујетили такав покушај. Све неопходне информације можете добити ако се обратите нашој канцеларији или путем сајта СПРВ.

Информације ћете добити : e-mailom:  sprv@teamnet.ws

 

путем сајта: http://www.sprv.org.rs/

 

на телефон : 021 662 44 21

 

У Новом Саду

24.06.2013. Канцеларија СПРВ

16Comments

 1. sic! каже:

  Čekajte, ako je neko potpisao pristupnicu za drugi sindikat, kako može da bude i dalje član vašeg, tj. SPRV?
  Ili tvrdite da su to maloumnici koji ne znaju šta potpisuju?
  Da budemo realni, većinu je baš briga u kom su sindikatu, sindikalna „borba“ ih ne interesuje. Postali su članovi SPRV tako što im je predsednik školskog sindikata „poturio“ pristupnicu da potpišu i to je tada bilo ok. Sad kad im „poturi“ pristupnicu za drugi sindikat dižete dreku.

 2. професор каже:

  Бивши члан СПРВ има две године синдикалног стажа и већ зна све о синдикалним активностима.

  • bivši član sprv каже:

   Hvala na pohvali za brzinu shvatanja suštine sindikalnog delovanja – šta ćete, svako percipira stvarnost prema sopstvenim sposobnostima.
   Međutim, ponovo sam ostao uskraćen za odgovor o visini primanja sindikalni rukovodilaca SPRV. Da sam maliciozan pomislio bih da namerno izbegavate odgovor.

 3. bivši član sprv каже:

  @ profesor
  „Бивши члан и сам прича о новцу и то је изгледа узрок његовог изласка. Притом поименце прозива људе а сам се крије иза анонимности.“
  Pa kada sam već postavio pitanje o novcu zašto niste odgovorili na njega? Pošto tako zdušno branite rukovodstvo SPRV ne sumnjam da ste bliski sa njima i da bi lako mogli da odgovorite na pitanje o primanjima pomenutih sindikalnih rukovodilaca.
  Što se tiče Vaše opaske o anonimnosti ne vidim da su drugi učesnici ostavljali svoja imena. Zapravo, možda i grešim. Možda je Vaše inventivno „profesor“ istinski Vaše ime (ili prezime). Ako je tako – oprostite. Moje „bivši član SPRV“ u tom slučaju od sada uzimam za sopstveno srednje ime.

 4. професор каже:

  Бивши члан СПРВ је био до 2011. члан Уније.Сад је опет члан Уније и то је његова ствар. Реч је о онима који су изведени из СПРВ а да нису питани. О томе ће још бити речи. У ситуацији смо да видимо како читави општински одбори политичких партија прелазе у друге таборе, па се то дешава и у синдикатима. Свако жели да буде војвода на свом брду и да има чланство које ће им плаћати чланарину. Свој рад ће заснивати прозивком министра, тржењем оставки о организацијом пропалих штрајкова.Зар је могуће да се међу нама синдикалцима појавила толика мржња ако смо сви опредељени да помажемо нашим члановима. Или је ипак ствар у новцу. Бивши члан и сам прича о новцу и то је изгледа узрок његовог изласка. Притом поименце прозива људе а сам се крије иза анонимности.

  • просветар каже:

   А шта је са онима који су изведени из Уније а нису питани? Или тврдите да такви не постоје?

  • bivši član sprv каже:

   O čemu Vi gospodine govorite? U SPRV sam se učlanio pre dve godine i nikada nisam bio član Unije (bar koliko ja znam). Ne glumite vidovnjaka i ne nalazite zavere tamo gde ih nema. U mojoj školi svi smo pitani o prelasku i potpisali smo pojedinačne pristupnice Uniji.

 5. bivši član sprv каже:

  Ja sam bivši član SPRV i iščalanio sam se upravo u vremenu na koje se odnosi gornji članak. Prvo bih hteo da pitam admina da li je običaj postavljati nečije članke bez provere smisla onoga što je u članku napisano. Mislim pre svega na deo rečenice da članovi treba „да знају да (potpisivanje druge pristupnice) не може произвести никакво правно дејство и да остају наши чланови“. Bilo bi mi drago da mi gospoda iz SPRV objasne kako moje potpisivanje pristupnice za drugi sindikat ne znači da više nisam član SPRV? Šta bi dakle trebao da uradim kako bi se iščlanio iz organizacije čiji deo više ne želim da budem? Da pišem molbu, pa ako mi rukovodstvo SPRV odobri OK, a ako ne onda ostajem doživotni član.
  Što se tiče navoda o plaćanju predsednika sindikata oni su sramotni – naime, lepo bi bilo prvo saznati koliko na mesečnom nivou od SPRV zarade gospoda Trbović, Babić, Stanojkovski… dakle ukupnu cifru koju dobijaju kao predsednici osnovnih organizacija, predsednici opštinskih i gradskih odbora, predsednici i potpredsednici IO SPRV… Dobro,istini za volju gospodin Trbović (predsednik IO SPRV) nije i predsednik svoje osnovne organizacije (oni čak nisu ni većinski sindikat u školi g. Trbovića).
  Na kraju, zbog čega se u članku poziva na smenjivanje pedsednika osnovnih organizacija? Znači, ja treba da pokrenem zahtev da se predsednik moje organizacije smeni zato što nas je pozvao na sastanak, objasnio nam svoje viđenje stvari, uputio nas da sami odlučimo i da budemo svesni posledica donete odluke… Zbog toga? Ili zato što moja nedostajuća pamet i nedostojni intelekt ne može da pronikne u suštinu onoga što je do sada SPRV učinio za mene i moje kolege?
  Ja više nisam član SPRV i voleo bih da neko pokuša da me prisili na to.

  • admin каже:

   Ви очигледно немате петљу ни да се одлучите између пиззе и ћевапћића, а камоли о синдикалном деловању

  • bivši član sprv каже:

   @admin
   Bilo bi mnogo produktivnije da ste pokušali da odgovorite na pitanje koje sam Vam postavio. Prostaklizme i nategnuti humor ste mogli ostaviti i za neku drugu priliku.
   P.S.
   Ako već pokušavate da pišete engleske izraze (pizza) trebali bi da znate da se oni NE PIŠU ćiriličnim pismom (prof. sa e.j. tako da mi možete verovati na reč 😉 )
   P.P.S.
   Neću se začuditi ako ovaj komentar ne osvane na sajtu. Ipak ste Vi admin. zar ne?

 6. професор каже:

  Као члан СПРВ морам са индигнацијом да оповргнем све тврдње дискутанта из Уније. Не мислим да је рад организовање пропалих штрајкова и сталних позива мининистру да поднесе оставку. Прављење медијске дреке није рад већ симулација, али то ионако није важно. На крају, свако себи пронађе место.

  • просветар каже:

   Ако лаже коза не лаже рог. Ево шта пише на сајту УСПРВ: http://www.usprv.org.rs/skole-clanice-usprv/. А ви раѕмислите ѕашто су толике школе изашле из СПРВ-а, да ли због нечије галаме, сумњивих председника или нерада руководства СПРВ-а.

 7. admin каже:

  Просветар би требало да наведе да се многи исчлањују и из СОС-а, из УСПРС, … па неки и из ФБГ, признајемо… То је општа слика, а не само у СПРВ. Ипак, СПРВ је стабилан, као саставни део СРПС, са 4 члана у Председништву и са 10 чланова у Републичком одбору, репрезентативан је, има представника у преговарању… 🙂

 8. просветар каже:

  Za FBG ne znam šta se dešava. Ali gospoda iz SPRV moraju biti svesna svog nerada i posledica istog. Ono što takođe znam da je veliki broj članova SPRV istupio iz SPRV-a, a da li je negde otišao ne znam. Vama iz FBG, puno sreće i uspeha.

 9. просветар каже:

  Да ли је синдикат добровољна организација или секта? Да ли је чланство у синдикату добровољно? Ако јесте чему оваква обраћања чланству.

  • admin каже:

   Вама очигледно није познато да се на синдикалном пољу води прави рат између појединих синдиката. И зато, ако сте члан СПРВ, потребно је то да знате, како бисте препознали ситуацију у својој школи на прави начин, реаговали као наставник и као члан школског синдиката и донели исправне одлуке. ФБГ ову вест преноси јер интезивно сарађује са СПРВ, а овакве појаве су присутне и у школама ФБГ. Желимо добро и себи, и СПРВ и Вама!

Top