Home >> Саопштења,Синдикат,Слајдер >> Уместо светосавске честитке

Уместо светосавске честитке

Форум београдских гимназија ни ове године неће упутити честитку просветним радницима поводом Светог Саве, јер ако је идеја школске славе да нас учи поштењу и врлинама, јасно је да тога у српском образовању нема а за то су најодговорнији они који креирају образовну политику.

Форум београдских гимназија користи и данашњи дан да подсети јавност на бројне нерегуларности у Шестој београдској гимназији, али што је још горе и на потпуно одсуство воље министарке Славице Ђукић Дејановић да стане на пут нерегуларностима и смени директора ове установе. Шеста гимназија је током претходних годину дана, због нескривених симпатија између надлежних у Министарству просвете и директора Радисава Милића, познатог по катастрофалном вођењу ове престижне установе, постала симбол закулисних и незаконитих радњи.

 Форум подсећа министарку да је у Шестој београдској гимназији у претходних годину дана установљено незаконито запошљавање, незаконито издавање сведочанстава, незаконито одузимање фонда наставницима, вођење дисциплинских поступака против наставника супротно закону, суспензије професора, антидатирање докумената, бланко потписивање записника са седница Школских одбора, у претходних годину дана директор Милић је задужио и пореске обвезнике због губитка судског спора против запослених, а осим свега наведеног запосленима је у једном тренутку каснила и плата због неизмирених обавеза према агенцији задуженој за обезбеђење школе. Ништа од наведеног није било довољно министарки Славици Ђукић Дејановић да разреши директора установе, није га разрешила чак ни на предлог инспекције која је утврдила наведене неправилности.

С тим у вези, Форум београдских гимназија је и ове године донео одлуку да запосленима у просвети не честита школску славу, а уједно позивамо и министарку да ни она то не чини, да чак данас ни не спомиње Светог Саву јер је министарство просвете и она на његовом челу симбол свега супротног од онога на шта би требало да нас асоцира лик и дело Светог Саве.

Top