Home >> Синдикат >> Уместо да буде смењена, директорка награђена

  • Форум
  • Коментари су искључени на Уместо да буде смењена, директорка награђена
Уместо да буде смењена, директорка награђена

Наставља се фарса око одузимања лиценци наставницима! У Основној школи „Јоца Милосављевић“ у Багрдану, Школски одбор је недавно по четврти пут за директора изабрао досадашњу директорку Снежану Милисављевић.

Директорка Снежана Милисављевић је „постала позната“ по томе што је дала отказ Петру Благојевићу, професору информатичког и техничког образовања, јер је, наводно, на груб начин изгурао ученика са часа. Измишљајући непостојећу кривицу Благојевића, она је исходовала да Петру Благојевићу Министарсво просвете   касније одузме лиценцу и право на рад.

После његовог петодневног штрајка глађу испред Владе Србије, Благојевићу је Министарство вратило лиценцу за рад, али га поменута директорка није вратила на посао.

Иако му је враћена лиценца и постоје бројни докази да је директорка Снежана Милисављевић Благојевићу „наместила“ дисциплински поступак и отказ, а исходи судских спорова, један по један, најављују Благојевићеву невиност, то није утицало на одлуку Школског одбора да је поново не изабере за директора школе.

Форум београдских гимназија је тражио од Министарства просвете да смени директоре који су противзаконито исходовали одузимање лиценци наставницима без њихове стварне кривице, па тако и у случају Петра Благојевића. Такође, Форум је званично од министра просвете тражио досијее преко 40 сличних случајева одузимања лиценце како би их његова правна служба испитала.

Одговор из Министарства још није стигао.

Када је у питању „случај Благојевић“, Форум ће тражити од министра да одбије именовање Снежане Милисављевић за директора.

(Инфо ФБГ)

Top