Home >> Друштво >> Ухапшен и трећи професор ВИПОС-а у Ваљеву

Ваљевска полиција данас је саопштила да је ухапшена професорка Високе пословне школе струковних студија (ВИПОС) у Ваљеву, Љиљана Ј. (68) из тог града због сумње да је помагала у примању мита, злоупотребила службени положај и фалсификовала документа.

Полиција је сумњичи да је од септембра до октобра 2001. године „створила услове професору Бранку Г. да у више наврата од седам студената захтева и прими укупно 2.260 евра“.

Љиљана Ј. се сумњичи да је једном студенту уписала у индекс оцене из два предмета „без излажења на испит и оверила својим потписом“. Бранко Г. (43) из Ваљева, као и Ђорђе П. (48) из Београда, такође професори ВИПОС-а, раније су ухапшени, а истражни судија Вишег суда у Ваљеву одредио им је притвор до месец дана.

Притвор је одређен и Љиљани Ј. како не би утицала на сведоке током даљег кривичног поступка.

ВИПОС је издао саопштење за јавност и предочио да се више неће оглашавати док надлежни државни органи раде свој посао.

„Угледу школе, због сумње на незаконито поступање појединаца, већ је нанета значајна штета и сматрамо излишним давање коментара док ови случајеви не добију свој правосудни епилог“, наводи се у саопштењу које је потписала директорка Весна Марковић.

Запосленима, којима је истражни судија Вишег суда одредио притвор, уручено је решење о привременом удаљењу са посла, а ВИПОС се ограђује од евентуално незаконитих поступака појединаца.

(Танјуг)

Top