Home >> Образовање,Часопис >> У припреми је трећи број часописа ФБГ

 

Средином марта изаћи ће трећи број часописа ФБГ. Са свих страна стижу нам похвале на рачун концепције и техничког квалитета. Немамо разлога да кријемо: циљеви ФБГ су високи, желимо да наше гимназије и наше колеге имају на наставничким столовима технички квалитетан и стручан часопис, препун актуелности. Када се узме у обзир да је часопис бесплатан, да свака од 120 гимназија у Србији добија између 10 и 30 примерака, да малобројна редакција не узима ни динара за свој рад, да имамо помоћ неких донатора и да се полако назире трајнија финансијска сигурност часописа, немамо разлога да не верујемо да ћемо успети.

 

Уз чај или кафу

 

Почели су полако да нам пристижу и прилози колега из гимназија Србије, што нам је посебно драго. Желели бисмо да се часопис ФБГ чита подједнако у свим гимназијама Србије, без обзира на синдикалну припадност појединих гимназија.  У мору информација које нас свакодневно засипају са разних екрана,  топло делује листање у зборници, на великом одмору, уз чај или кафу и по неки коментар.

Један професионални новинар нам је добронамерно саветовао да не идемо са великим бројем страна јер, како нам је он објаснио, један од принципа новинарства је да се никада не сме постати досадан. Другим речима, боље је да имаш мање страна него да немаш шта да кажеш.

 

Да Бог да живео у занимљивим временима

 

Међутим, наше професионалне муке и силни проблеми који салећу и нас наставнике и цело наше образовање, говоре супротно – да је у просвети просто немогуће да буде досадно. Тако, имамо тема и чланака много више него што смо у стању да их одштампамо! Како оно каже клетва: “Да Бог да живео у занимљивим временима!“

Ето, времена су нам мучно занимљива, чланака имамо све више, јављају нам се нови сарадници, припремамо трећи број, мартовски, а већ мислимо на четврти, мајски…

 

Поздрав свим гимназијама Србије!

Редакција часописа ФБГ

Top