Home >> Друштво,Образовање,Часопис >> У припреми четврти број часописа ФБГ

 

 4

 

У другој половини октобра изаћи ће четврти број часописа ФБГ. Број страна биће повећан на 32, а материјала има и превише.

Некако се већ назире оријентација уредништва часописа да у сваком броју објави по три интервјуа.  У прошлом броју наши саговорници били су директор Математичке гимназије Срђан Огњановић, професор Математичког факултета у Београду Александар Липковски и легендарни рокер Бора Ђорђевић.

У четвртом броју, ФБГ ће објавити интервјуе са песником Љубивојем Ршумовићем, министром просвете Томиславом Јовановићем и директором Истраживачке станице Петница Вигором Мајићем. Поред њих, прилику да о образовању кажу своју реч добиће и неки уважени новинари које често читамо и виђамо у јавним наступима. Објавићемо неколико прилога наших колега из школа, као и два прилога из иностранства.

 

Учествујте!

 

Ово је уједно и прилика за наше колеге – читаоце часописа и посетиоце нашег сајта из целе Србије, да пошаљу свој прилог за наш четврти број. Предвидели смо простор за два таква прилога. Теме за прилоге су:

1. Свако од нас је имао свог професора Вујића

2. Моја порука

Прилоге ћемо примати до 15. октобра

Уз поменуте садржаје, сазнаћете и који су тренутно најважнији проблеми у просвети: како се изигравају листе вишкова, зашто ће многи наставници морати раније у пензију, шта ће бити с малом матуром, Вуковим дипломама и екскурзијама, како се завршио „случај Чобански“, како се учи школа у Канади и Енглеској и много тога још.

 

Образовна герила

 

Да све не буде толико депресивно, упознаћемо вас и са „новим таласом“ у српском образовању, који би могао да нам да нову енергију и наду. Он долази „одоздо“, од све већег броја наставника – појединаца и група, који су схватили суштину проблема: да је образовање у њиховим рукама и да не треба да чекају друге да им кажу шта да раде!

Top