Home >> Друштво,ПКУ >> У петак синдикати у Школској управи Београд

  • Форум
  • Коментари су искључени на У петак синдикати у Школској управи Београд

У петак 14. септембра у Школској управи Београд (ШУБ) одржаће се први састанак радне групе за контролу технолошких вишкова и потреба у београдским школама. Радну групу сачињавају представници свих београдских синдиката образовања. По ранијем договору са начелницом ШУБ-а Горданом Цветковић, синдикати ће донети податке о могућим неправилностима у појединим школама, када су у питању технолошки вишкови и потребе за часовима из појединих предмета.

У Форуму београдских гимназија припремљени су подаци за већину београдских гимназија. Инсистираће се на томе да се све неправилности утврде, да се директорима школа нареди да те неправилности исправе, а да се све крупније неправилности пријаве Секретаријату за образовање Београда, како би инспекције обавиле свој посао.

ФБГ очекује од ШУБ-а да исказану спремност за контролисање директора школа покаже и на делу, тј. да буде ефикасна у санкционисању свих незаконитих појава приликом прерасподеле часова и примања нових запослених у школски систем. Најновије афере са купопродајом радних места само показују да се ради о дубоко распрострањеној појави утицаја и политичких притисака на директоре школа, а та појава се мора контролисати на нивоу самих школских управа.

Top