Home >> Синдикат >> У недељу заједнички протест Војног и Полицијског синдиката

  • Коментари су искључени на У недељу заједнички протест Војног и Полицијског синдиката
У недељу заједнички протест Војног и Полицијског синдиката

Антић: Због тешких услова рада и малих зарада војску од јануара напустило око 1.500 људи

Војни синдикат Србије и Полицијски синдикат Србије одржаће у недељу, 11. децембра, заједнички протест испред Владе Србије, најавили су председници та два синдиката, Новица Антић и Вељко Мијаиловић.

Председник Војног синдиката Новица Антић најавио је да ће тражити и састанак са председником Србије Томиславом Николићем, а председник Полицијског синдиката Вељко Мијаиловић изјавио је да ће у среду, 7. децембра, бити одржан састанак са ресорним министром Небојшом Стефановићем.

Антић је рекао да 76 одсто запослених у војсци има мање плате од републичког просека и да је због тешких услова рада и малих зарада војску од јануара напустило око 1.500 људи.

Према Антићу, повећање од пет одсто за велики број припадника војске значи да ће им месечна зарада бити повећана за 1.500 динара.

Он је објаснио да Војни синдикат не тражи повећање буџета Министарства одбране него његову бољу расподелу како би се поправио положај запослених у војсци који имају најмање плате.

Антић је указао да се припадници Војске суочавају са све већим обавезама и да су после открића крађе оружја уведене додатне страже.

Он је истакао да грађани не треба да страхују и да припадници Војске извршавају своје обавезе, али је указао да су ти људи страшно оптерећени и да им треба поправити положај.

Као један од проблема Антић је навео и то да је војно здравствено осигурање „на ниском нивоу”.

Вељко Мијаиловић из Полицијског синдиката је рекао да синдикат поставља питање шта је са најављеном исплатом по 20.000 динара за све запослене у МУП и да тражи да се реши питање дневница.

Мијаиловић је оценио и да се мора побољшати опремљеност полицајаца.

И Антић и Мијаиловић поручују да не желе радикализацију протеста већ да су спремни да се проблеми реше разговорима са послодавцем, то јест премијером Александром Вучићем и ресорним министрима – преноси Фонет.

(Политика)

Top