Home >> ПКУ,Синдикат >> Трибина СРПС-а: Тражимо оно што је потписано!

У среду 23. септембра, у организацији СРПС-а одржаће се јавна трибина на тему:

 

„Тражимо оно што је потписано!“

 

Присутни на трибини биће делегати СРПС-а из свих крајева Србије, а неки број њих имаће прилику да активно учествује у расправи.

СРПС је на трибину позвао и Министарство просвете и Школску управу Београд. Надамо се да ће министар Вербић и руководилац ШУ Београд доћи и активно учествовати у раду трибине.

Свима нама је јасно о чему ће бити расправљано: о рационализацији, раду директора школа, материјалној помоћи запосленима, платним разредима, ценусима за основне и средње школе и изменама закона о образовању:

trazimo

7Comments

 1. admin каже:

  С обзиром да сам цензурисао коментар Ученика XIII, предлажем да ову дискусију прекинемо!

 2. Неки други ученик каже:

  Поштовани „учениче“,
  ти вероватно идеш у XIII београдску гимназију у неком другом универзуму, а не у XIII коју сам ја завршила и у којој поносно радим већ 13 година… У XIII коју ја познајем, ми ученике охрабрујемо да буду искрени и да се не крију иза анонимности и трудимо се сопственим примером да им то и покажемо… Па када поново, петком увече кад су ти сви другари напољу, Поштовани „учениче“, пожелиш да прокоментаришеш нечији рад, а ти се макар потпиши…
  Љубица Миловановић, професор математике у XIII београдској гимназији

 3. Часлав каже:

  Апсолутно подржавам колегу Владана Божовића. За разлику од директорових ботова, он се потпише пуним именом и презименом и чврсто стоји иза својих ставова. Уосталом, директор и његови сарадници су превише слаби ,,играчи“ када су аргументи у питању. Углавном се баве кулоарским причама, а на конкретна питања одговарају махањем руку и приземним коментарима.

 4. Profesor Vladan Božović каже:

  Ja ne znam koji su motivi sindikata da od prvog septembra ne krene štrajk. Od platnih razreda, naravno nema ništa, čak ni od te bedne pomoći nema ništa. Ništa što su potpisali nisu uradili, pa ja ponovo pitam sindikate, koji je motiv da već nismo u štrajku.

  • UcenikXIII каже:

   Profesore, uz svo dužno poštovanje, umesto što mnogo štrajkujete i pripremate se da štrajkujete, trebalo bi malo više da radite svoj posao…
   АДМИН: Извињавамо Вам се што нисмо објавили цео Ваш (врло опширан) коментар, јер он задире у приватност професора Божовића и садржи низ тврдњи које имају везе са његовим професионалним радом, при чему никако не могу да се сматрају провереним и тачним.

  • Vladan Božović каже:

   Unapred se izvinjavam administratoru što će moj odgovor biti malo duži, ali bar će da se razotkrije jad i beda srpske prosvete.
   Učenik koji je bio kod mene na času, NIKADA, ponavljam NIKADA ovako nešto ne bi napisao. Strašno mi je žao što nisam video komentar u celosti, ali ove iste stvari koje mi zamera tobožnji učenik, zamera mi i uprava škole. Učenici gotovo i da ne znaju za ovaj sajt, a i da znaju ne bi ovako promptno odgovorili, niti ih bi se ta tema uopšte ticala. Znači to smo apsorvirali, pisala mi je uprava škole, najverovatnije direktor. Napisao sam komentar ne pominjući gimnaziju i ne pominjući nikoga lično i da je bilo pameti niko se ne bi javljao i prenosio to na lični plan, OVAKO, LAŽNI UČENIČE, NAPRAVIO SI KATASTROFALNU GREŠKU, OTVORIO SI PANDORINU KUTIJU.
   U pre neki dan usvojenom izveštaju školskom odboru o radu gimnazije, direktor je napisao da su narušeni međuljudski odnosi, samo je zaboravio da kaže da je on ISKLJUČIVI i JEDINI krivac za to. Svojim ličnim animozitetom prema predsednici sindikata napravio je zlu krv u kolektivu. Dvojici profesora koji su štrajkovali i redovno upisali nadoknadu nije vratio deo para. i umesto da prizna svoju grešku, da se izvini, pokrije ušima i vrati pare, jednog od njih je optužio pred svima da je falsifikovao i kasnije upisao nadoknadu čime mu je naneo nepopravljivu moralnu štetu. Kada su mu neki ljudi potvrdili da je napisao na vreme, dao je komentar da mu ne pada napamet da vrati pare. Vratiće sve do poslednjeg dinara i to sa kamatom, ako ne želi TOTALNI rat sa sindikatom.
   Pored svojih najboljih profesora prolazi kao pored turskog groblja samo zato što su članovi sindikata, a nevaspitanje i nekultura je kulminirala kada mu je jedan moj fah-kolega ujutro u zbornici rekao dobro jutro, a ovaj njemu da mu se više ne obraća. Dno bahatosti i neprofesionalnosti. On to doduše može da kaže, ali onda ne može da bude direktor, neka se odluči.
   Eto tako lažni moj učeniče, a što se tiče ko i kako radi u XIII gimnaziji mogao bi da napišem elaborat veličine „rata i mira“. Najbolje da za svakog profesora pitate đake ( ali ne lažne) i da pogledate rezultate njihovog rada.
   POZIVAM SVAKOGA, DA DOĐE U TRINAESTU GIMNAZIJU, DA SLOBODNO RAZGOVARA SA MOJIM ĐACIMA, AKO TREBA I ANONIMNO UKOLIKO NEKO MISLI DA ĆU JA DA UTIČEM NA NJIH, I NEKA POGLEDA REZULTATE MOGA RADA, PAPIROLOGIJU NEMAM, ŽALIM.

 5. Драган каже:

  Ово је одличан потез Синдиката. Треба наступати јавно, указивати на проблеме у просвети и предлагати решења. Чак би и једнодневна обустава наставе и протест, са темом која се не би тицала само зарада већ укупног стања у српском образовању, скренула пажњу јавности.

Top