Home >> Синдикат >> Три синдиката просвете у Скупштини Србије

  • Форум
  • Коментари су искључени на Три синдиката просвете у Скупштини Србије
Три синдиката просвете у Скупштини Србије

Коментар ФБГ: Да ли ово значи да треба да одемо кући и да верујемо да ће г. Муамер завршити посао уместо нас? Зар није требало да смо сви одавно испред Скупштине, са транспарентима?

Данас, 6.12.2016. године, одржан је састанак председника три репрезентативна синдиката и председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Муамера Зукорлића. Разговарано је о материјалном положају запослених у образовању и унапређењу васпитно-образовног рада у школама.

Председници  репрезентативних  синдиката упознали су председника Одбора за образовање са катастрофалним материјалним положајем запослених у образовању, наводећи конкретне чињенице које показују да су плате запослених у образовању најниже од свих делатности које се финансирају из буџета. Од Одбора за образовање је затражено  да формулише конкретан  предлог на који начин могу да се повећају плате запослених у образовању,  као и да се радници запослени у образовању третирају као и остали запослени који се финансирају из буџета (да плате буду исте за исти степен стручности за све делатности које се финансирају из буџета).

На састанку су председници три репрезентативна синдиката  добили уверавање да ће Одбор за образовање на свим нивоима власти захтевати да се не само обећава побољшање материјалног положаја, већ да се то конкретно и оствари.

Што се тиче унапређења васпитно-образовног рада, синдикати су добили уверавања да ће се у сарадњи са синдикатима приступити реформи образовног система. Г. Зукорлић је такође рекао да реформе неће, као до сада, бити започете па касније напуштене.

Председник Одбора за образовање је доста упознат са радом у образовању и има много предлога за побољшање васпитно образовног процеса које ће настојати да спроведе уз помоћ синдиката и осталих релевантних чиниоца. Г. Зукорлић је нагласио  да је овај састанак само почетак редовне сарадње између представника репрезентативних синдиката  и Одбора за образовање.

(СРПС)

Top