Home >> Друштво,Штрајк >> Троје наставника најавили штрајк глађу!
Троје наставника најавили штрајк глађу!

Живадин Дисић Диске


Коментар ФБГ: Управо нам је стигао текст саопштења које су троје наставника послали медијима


С  А  О  П  Ш  Т  Е Њ  Е

У среду, 08. фебруара, са симболичним почетком „У пет до дванаест“, почињу штрајк глађу испред Владе Републике Србије троје наставника: Смиља Јанковић из Новог Сада, Живадин Дисић из Ниша и Петар Благојевић из Крагујевца.

Разлог за штрајк је ускраћивање једног од основних уставних права – права на рад (члан 60. Устава Републике Србије).

Наиме, бивши министар просвете, Срђан Вербић, одузео је лиценце за рад поменутим наставницима, иако дисциплинске мере, које су им директори изрекли, нису добиле законску потврду на суду, у радном спору.

Наставници су се обратили садашњем министру просвете  да незаконитост свог претходника исправи, тако што ће им вратити лиценце, као у случају једног наставника из Ниша, коме радни спор такође није окончан, а што је сам министар Шарчевић, у образложењу решења о враћању лиценце, навео као правни основ за враћање лиценце. Дакле, ради се о неједнаком поступању министра, па су се због очигледне дискриминације наставници одлучили на овај радикалан потез.

Штрајкачи траже пријем код премијера, а штрајковаће до испуњења захтева!  

Контакт:

2Comments

  1. Istina каже:

    Kako onda da se veruje u SPRN? Nije Vlada predsednik za dzabe dao ostavku, a onda je nastala borba za vlast.Zasto se predsednica sindikata u Nius ne oglasi i stane u zastitu.Zasto se cuti? Dragana treba da izadje kao predsednik sindikata u Nisu i da objasni ko se stiti i zasto.

  2. Ljubisa каже:

    Za Disketovu situaciju je kriv i SPRN jer je bio inertan i pored upozorenja od pojedinih clanova, da se Sindikat indolentno ponasa. Bili su preokupirani izborom u Sindikatu. Zbog inertnosti SPRN i sindikalna organizacija je zamrla u OS „Sv. Sava“. Tako je to kada je fukcija u Sindikatu vaznija od coveka!!!!!
    A i sadsnje rukovostvo SPRN se isto ponasa.

Top