Home >> Синдикат >> „Теткице“ стигле благајнике и домаре

  • Коментари су искључени на „Теткице“ стигле благајнике и домаре
„Теткице“ стигле благајнике и домаре

Изједначиле се плате радника са четвртим и првим степеном стручне спреме

Форум средњих стручних школа Београда тражи да се административним радницима, благајницима и домарима повећа плата за најмање шест одсто – колико су добили наставници и други у основним и средњим школама, или за 7,2 одсто колико следује „теткицама“ због раста минималне цене рада од 1. јануара.

А управо је раст минималца довео раднике са средњом стручном спремом у незавидан положај.

– Минимална зарада по часу је 130 динара, због чега су се плате запослених са четвртим степеном стручне спреме и радника са првим степеном у потпуности изједначиле. То је неприхватљиво јер благајници обављају много одговорнији посао од спремачица. Плата административног радника је 22.677 динара, а минимална зарада, у зависности од броја радних сати, износи између 22.880 и 23.920 динара – каже за Данас Милорад Антић, председник Форума средњих стручних школа Београда.

Тај синдикат упутио је писмо премијеру и министрима финансија и просвете, захтевајући да нађу решење како да се побољша материјални положај запослених у школама са четвртим степеном стручности. Антић каже да ће они сачекати исплату другог дела децембарске плате и коначни обрачун, а уколико се ништа не догоди, не искључује могућност протеста испред Министарства просвете.

(Данас)

Top