Home >> Саопштења,Слајдер >> Тестирајте или затварајте!

Тестирајте или затварајте!

Форум београдских гимназија очекује од Министарства просвете, науке и технолошког развоја да заштити здравље и животе наставника и ученика.

Форум београдских гимназија упутио је данас допис Министарству просвете у којем је истакао да је задатак Министарства да заштити здравље и животе наставника и ученика. С тим у вези очекујемо од министра Ружића да се на седници Владе Републике Србије и Кризног штаба заложи да се свим наставницима, код којих се појављују благи симптоми респираторних инфекција омогући тестирање на Ковид 19 о трошку здравственог осигурања, као и да се у градовима који се сматрају жариштима инфекције хитно уведе насумично тестирање наставника и ученика.

Према информацијама којима располаже Форум београдских гимназија, претходних дана великом броју наставника и ученика који су покушали да се тестирају на Ковид 19 са благим симптомима респираторних инфекција то није омогућено, што би последично могло угрозити здравље осталих учесника у образовно васпитном процесу.

Форум београдских гимназија сматра да, уколико држава није у могућности да обезбеди горе наведено, једини начин да се сачува образовни систем је хитан прелазак на онлајн наставу.

dopis19112020
Top