Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Телепромптер: Вербић прети диктатуром

 

 

ВЕРБИЋ ПРЕТИ ДИКТАТУРОМ: Просветари, законом ћу вам забранити да скраћујете часове!

 

Министар просвете, Срђан Вербић, гостујући у емисији “Кажипрст” на “Б92″ запретио је просветним радницима да ће им законом забранити да скраћују часове.

Демократија? Не, ово је страхократија.

Власт предвођена Александром Вучића, по свему судећи, суспендоваће демократију и завести режим страхократије. У Србији ће ускоро бити забрањено да се на један демократски начин борите против тоталитаризма.

Министар просвете, Срђан Вербић, који је иначе и сам просветар, запретио је просветним радницима да ће им законом забранити да штрајковима скраћују часове у школама. Ово је Вербић изјавио у емисији “Кажипрст” на Б92.

– Часови од 30 минита су катастрофа. То се не може надокнадити. Незадовољство се показује на други начин, транспарентима, а не тако да се ради на штету ђака”, каже Вербић, који је додао да ће предложити измену Закона о штрајку којим би се спречило скраћење часова као облик штрајка, преноси “Б92″.

Па не радите ствари због који ће просветари скраћивати часове!

Просветари штрајкују због смањења ионако већ ниских плата у просвети. Међутим, то Вербића не интересује. Уместо да поступи по вољи народа, јер у демократији народ бира своје представнике који ће радити у њиховом интересу, а не у интересу Александра Вучића, Вербић прети тоталитаристичким мерама.

Он је још додао да просветари неће бити изузети од смањења плата. Не попушта једне страна, не попушта друга страна – шта смо добили? Истина је да деца највише испашатају и зато би министар Вербић требало да учини све како деца не би испаштала – вратити просветаре на посао без смањења плата!

Питамо се само да је Вербић остао у просвети, кога би подржавао? Владу или своје колеге? Да ли би им тада претио тоталитаристичким мерама?

Да ли сте приметили један општи тренд? Када Влада не може да се избори са штрајкачима, у овом случају адвокатима и просветарима, који блокирају виталне државне институције, као што су судови и школе, држава се баца у пропаганду против својих грађана.

Просветари ће новим законом бити проглашени криминалцима уколико се одлуче на штрајк, а адвокати су још већи криминалци јер су од тајкуна добили паре да ремете рад судства како они не би били осуђени!

One Comment

  1. Vladan Božović каже:

    Ovaj čovek ja zalutao u vladu, jer je potpuno nesposoban za funkciju koju obavlja, a najveći krivac za to je Vučić, koji nije imao BUKVALNO nikog da stavi za ministra prosvete, pa je stavio ovaj škart.
    Međutim, tu nije kraj škartovima. Za projekat platnih razreda je izabrao, apsolutno nesposobnu osobu, Kori Udovički, koja ne zna ni da počne, a kamoli da završi priču o platnim razredima. Samo to što je isključila javna preduzeća iz platnih razreda je dovoljan razlog da leti, a da ne govorim o beskonačnom odugovlačenju celog projekta. Kada bude bila rekonstrukcija, Vučić mora da zameni najmanje tri osobe, sebe, Verbića i Udovički, a da se ja pitam, leteo vi i Selaković, Dačić, Stefanović, i kad malo bolje razmoilim, kompletna vlada.

Top