Home >> Друштво,Образовање >> Теленор: Пракса за најбоље студенте

Теленор: Пракса за најбоље студенте

 

Пракса за најбоље студенте

 

Компанија Теленор Србија потписала је данас Меморандум о сарадњи са Математичким, Електротехничким и Економским факултетом Универзитета у Београду са циљем усавршавања студената

Компанија Теленор Србија потписала је данас Меморандум о сарадњи са Математичким, Електротехничким и Економским факултетом Универзитета у Београду са циљем усавршавања студената завршних година кроз програме праксе у Теленору, менторске програме, као и предавања стручњака из те компаније.

Теленор је до сада о организаовао студентске праксе у трајању од годину дана, које су омогућавале младима да стекну прва радна искуства.

Кроз ове програме у протекле четири године прошла су 62 студента, од којих је трећина остала у компанији, наводи се у саопштењу Теленора.

Овакав вид сарадње је битан, јер развија везу између привреде и образовног система и омогућава младима да се током студија припреме за рад у пословном окружењу које се брзо мења, рекла је генерална директорка Теленора Србија Ингеборг Офстхус.

Први корак у низу активности које су предвиђене овим Меморандумом је организовање кратких студентских пракси у Теленору, у трајању до три месеца.

Током јесени планирано је потписивање Меморандума са још неколико државних и приватних факултета што ће могућност за додатно усавршавање дати ширем кругу студената, истиче се у саопштењу.

(„Новости“)

Top