Home >> ПКУ,Синдикат >> Технолошки вишкови и потребе

Распуст се ближи крају, а тиме и годишњи одмори наставника. Већ од понедељка започеће нова „подела карата“, тј. утврђивање вишкова и мањкова часова. Многа одељења ће бити затворена, многи наставници ће остати без дела часова, а многи директори школа ће покушати да сва та питања реше на неки свој начин, све под изговором да се придржавају закона и ПКУ-а, да они воде бригу о својим колегама итд, а уствари у жељи да изиграју закон и ПКУ, како би запослили „некога свога“.

У ФБГ-у се увелико врше припреме за пружање правне помоћи колегама. Са начелницом Школске управе Београда још почетком јула одржан је припремни састанак , уз договор да се крајем августа настави сарадња о доследој примени ПКУ-а.

О дешавањима у вези технолошкох вишкова и потреба редовно ћемо вас обавештавати. До тада, погледајте листу технолошких вишкова и потреба, коју је Школска управа Београда сачинила 15. августа:

5Comments

 1. E каже:

  Jel neko tehnološki višak 80% ako je počeo da radi sa 20 % norme?
  Toj osobi treba dopuna radnog vremena ali je još gori „slučaj“ zamena radnice koja je na porodiljskom (2godine zbog trećeg deteta)postaće tehnološki višak (ŠU Niš)

 2. Tamara S. каже:

  A sta da rade profesori koji rade u tri skole, a ove godine im se pruzila prilika da se skrase u jednoj skoli na 100% a nemaju prednost jer nisu na listi tehnoloskih viskova ni osoba kojima nedostaje fond.

 3. admin каже:

  Директори пре свега крше закон. У овом случају, синдикат је дужан да реагује. Те потребе морају бити исказане на листи потреба. Ако синдикат закаже, ко нам је крив! Пријавите Антићу, а и ја ћу му сутра рећи!!

  • гром каже:

   Eeeeeeeeeeeeee! koлика метла треба Антићу! нека свако од нас, најпре синдикалаца, чисти у свом дворишту уместо што мерка троножац од фотеље!
   А ни Антић не може све и свукуде!

 4. gabrijela каже:

  pojedini direktori lazu i nacelnicu. U grafickoj skoli na n. bgd postoje neprijavljena mesta slobodna. Pola fonda engleski, ceo fond fizika. Nastavnici penzionisani.

Top