Home >> Образовање,Синдикат,Штрајк >> Светосавска трибина: Видео

pocetak

 

У овом прилогу објављујемо целокупни ток Светосавске трибине четири синдиката просвете. Материјал је подељен у 20 видео клипова:

 

One Comment

  1. Vladan Božović каже:

    Taj štrajk upozorenja neće niko ni primetiti. Trebalo je da odmah 17. februara krene štrajk od pola sata i da traje celo drugo polugodište, i ako treba cele sledeće godine.
    Slušao sam učesnike na ovoj tribini, kako kažu da je jedino pravo rešenje totalna obustava rada. Što se mene tiče nemam nikakvih problema sa tim, ako se proglasi totalna obustava, biću prvi koji će da je sprovede, ali mislim da je to loše rešenje, i to ne zato što nije po zakonu, koga briga za zakone jedne banana države, nego zato što ne može dugo da traje. Pustili bi nas da se ispucamo, i ništa se ne bi popravilo, bilo bi samo gore.
    Štrajk od pola sata je mnogo delotvorniji, može da traje do u beskonačnost, dok se ne nađe neko rešenje za socijalne slučajeve….mislim na prosvetare, naravno. Ako se čudite zašto se taj štrajk uopšte prekidao, pitajte reprezentativne sindikate, ne mene. Pisao sam komentare u vezi farse sa platnim razredima, još od same ideje i rekao da od toga u zemlji Srbiji nema ništa, pogotovo kad sam pogledao ko treba da je sprovede. I danas sam slušao Kori Udovički, kako bukvalno, bulazni u vezi platnih razreda, kako priča nepovezano i nesuvislo, pa se pitam koja li je budala postavila na to mesto….a, setio sam se. Uostalom pogledajte u arhivi moje komentare u vezi platnih razreda.
    Da ih ne iritira štrajk od pola sata, ne bi se svim silama trudili da ga uguše, koristeći nekakve školske uprave, lojalne (njima, ne nama) direktore, čak i naše sopstvene kolege, sluđene (ne)stručnim usavršavanjem i eksternim evaulacijama. To nije urađeno slučajno. Više pričamo o tim budalaštinama, nego o svojim bednim platama i još bednijem položaju u društvu…..klasično skretanje misli sa pravih stvari i vrednosti. Može neko da me pita, pa kako su toga setili. Nikako, naravno da su suviše glupi da tako nešto svesno urade. Dobili su instrukcije kako da prosvetne radnike pretvore u poslušne zombije, koji ne dovode u sumnju svoje male plate, rade svoj posao kako treba, i radosno cvrkuću o stručnom usavršavanju i eksternoj evaluaciji.

Top