Home >> Друштво,Култура >> Светосавска академија у Народном позоришту у Београду

  • Форум
  • Коментари су искључени на Светосавска академија у Народном позоришту у Београду
Светосавска академија у Народном позоришту у Београду

„Танјуг“:

Поводом школске славе Светог Саве вечерас је у Народном позоришту у Београду одржана свечана Светосавска академија

Поводом школске славе Светог Саве вечерас је у Народном позоришту у Београду одржана свечана Светосавска академија, а министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је рекао да без развоја образовања и науке нема ни развијене државе.

36f8fd1bccba66808d9477534dceea53_9477624145

Академија је почела химном „Боже правде“, а у публици су били министар спољних послова Ивица Дачић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, градски менаџер Горан Весић, патријарх српски Иринеј…

Министар Шарчевић је рекао да је пут развоја дуг, али да смо најзад кренули тим правцем и што је најважније схватили да морамо имати боље образовање које ће бити у служби бољитка живота сваког житеља Србије.

„Да може да нас види Свети Сава, а може, видео би да је Србија јача и паметнија, да се и сада, као пре много векова, угледа да најбоље, да се труди да их сустигне и престигне. Данас, мили просветитељу, видиш да се трудимо, да силовито крећемо напред, да мењамо Србију у којој живимо да знање буде најважнија реч поред љубави. Знање за све, за развој земље, за лични успех и срећу, за велики углед наших људи и самопоуздање које нам је толико потребно“, рекао је Шарчевић.

Он је истакао да Министарство просвете много ради, да је за мало времена много тога започето и да неће стати док школе, наставници, професори, директори и декани не буду најбоље мотивисани и обучени да раде по најбољим светским моделима.

Светосавској академији присуствовали су и бројни државни званичници, представници дипломатског кора, верских заједница, образовних институција, просветни радници и ученици.

Top