Home >> Друштво,Историја,Култура,Образовање >> Светосавска академија: Теби и нама на част
Светосавска академија: Теби и нама на част

 

 

У понедељак увече, на Светог Саву, Министарство просвете уприличило је у београдском Народном позоришту традиционалну Светосавску академију.

Похвале: Прослава је имала најважније госте, прави погодак је што је измештена из Сава Центра у најлепши традиционални амбијент који Србија има, организација је била успешна, учествовало је много ђака из свих крајева Србије.

Замерке: Сценарио је промашен – Свети Сава, Тесла, Доситеј, Вук, Змај, Ерић, Надежда, Ршум,Ђура и Ракитић помешани су са Карађорђем, Милошем, Ћосићем, Турцима, Косовом, Гаврилом, Аустријанцима, Немцима и осталим непријатељима. Чуди нас да није било Броза и Драже. Ништа не помогоше искрена намера и сјајне тачке талентованих ђака! Још мора да протекне Саве и Дунава…

Светосавској академији присуствовали су председник Србије Томислав Николић, Његова светост патријарх српски Иринеј, министар просвете др Томислав Јовановић и многи други званичници.

 

2Comments

  1. гром каже:

    А ка’ ће пионирске мараме?
    Ђа о трн, ђа о грм. Ваљда док не нестанемо између грма и трна.

  2. nb каже:

    Tako je to kada se ponavlja pogresna mantra. I umesto da se u prvi plan stavlja znacaj Svetog Save u razvoju obrazovanja kulture nakaradno se svodi na secenje kolaca napijanje I zdranje, deca ko roboti govore stihove koje svi zaboravimo vec sutradan a mediji sve ovo lepo upakuju za siroke glupe radne mase. I onda se pitamo zasto smo ovde gde jesmo. Zivot nam se svodi na formu, nema sustine nema analize nema samokritike, vazno je da pominjemo pretke i gatamo o buducnosti.

Top