Home >> Образовање >> Светлана Миљеновић о случају Буљугић у Јутарњем програму ТВ Прва

  • Форум
  • Коментари су искључени на Светлана Миљеновић о случају Буљугић у Јутарњем програму ТВ Прва
Светлана Миљеновић о случају Буљугић у Јутарњем програму ТВ Прва

Гост Јутарњег програма Прве телевизије данас је била бивша директорка XII београдске гимназије која је говорила о отказу који је добио професор Буљугић док је она била директорка ове школе.

Гостујући у Јутарњем програму Светлана Миљеновић је нагласила да је професор Буљугић упућен на лекарско вештачење радне способности након што је стигла пресуда којом је осуђен условно на затворску казну у трајњу од три године, а након претње коју је упутио колегиници. Како тврди госпођа Миљеновић, суд је том приликом наложио редовно психијатријско лечење, а основ по којем је осуђен професор Буљугић законски не предвиђа отказ уговора о раду. Како судска пресуда није била основ за отказ, госпођа Миљеновић каже да је након тога упутила професора Буљугића на лекарску процену, после које је утврђено да није способан за рад са децом, након чега му је уручен отказ уз исплаћену отпремнину. Пошто му је уручен отказ Зоран Буљугић је поднео тужбу против школе, одбио да прими отпремнину, а новац је судски депонован до окончања судског спора. У међувремену, како је упутио жалбу на првостепену оцену радне способности, другостепена комисија Института за медицину рада је утврдила радну способност са децом. Изненађена таквом оценом, затражила је појашњење од Института како је могуће да у року од пар месеци колега буде и способан и неспособан за рад за децом, након чега је уследио одговор да се способност за рад мења на дневном нивоу и да је то динамичан процес.

Светлана Миљеновић је, такође, нагласила да се са судским спором одуговлачи и да је следеће рочиште заказано тек за октобар. На питање водитеља да ли би била спремна да остане део колектива XII београдске гимназије у случају да Министарство просвете донесе одлуку о повратку професора Буљугића у школу, госпођа Миљеновић одговорила је потврдно.

Снимак комплетног гостовања можете погледати на нашем сајту или кликом овде.

Top