Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Сутра штрајк упозорења у школама Србије

Сутра ће у школама Србије бити одржан штрајк упозорења. Не треба објашњавати о разлозима за штрајк, јер сви просветни радници то знају.

Новост је да су јуче и данас одржани састанци на нивоу Министарства ПНТР и Владе републике Србије. Резултат тих састанака је очајан и нема нам друге, већ оно што смо и наумили.

 

sk 10

Скупштина ФБГ

 

Прво нас је министар Вербић позвао како би нам објаснио да нема ништа да нам каже, а данас нас је данас шеф кабинета премијера такође обавестио да нема ништа да нам каже. Онда су покушали да нас одобровоље обећањем да ће премијер лично да нас прими следећег понедељка, само да не ступимо у штрајк.

Четири синдиката просвете нису пристала. Сутра је штрајк упозорења. Не ради се првог часа у преподневној и поподневној смени. Синдикати би требало да то време искористе за синдикалне састанке.

 

sk 11

Слободан Брајковић (СРПС), Сњежана Павловић (СОБ), Светлана Шкундрић (Тринаеста)

 

Овај штрајк упозорења је први у низу корака. Већ ускоро, приступиће се новим облицима штрајка и протеста. Сви они који причају да просветни радници немају енергије за штрајк – варају се!

 

sk 6

Саша Домазетовић (Прва), Синиша Митрић (Математичка), Драгана Домазетовић (Прва), Слободан Спремо (Математичка), Андреј Станојевић (Спортска)

 

 

Top